جوانان و نوجوانان عمده مجرمان سایبری در خوزستان
رئیس پلیس فتا خوزستان گفت: بیشتر مجرمان سایبری در استان نوجوانان و جوانان و عمده قربانیان جرائم سایبری نیز افراد بالای ۴۵ سال سن هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرهنگ کارآگاه علی حسینی دوشنبه در نشست خبری با موضوع کودکان سایبری در محل پلیس فتای خوزستان با بیان اینکه بیشتر مجرمان سایبری در استان نوجوانان و جوانان هستند، گفت: عمده قربانیان جرائم سایبری بالای ۴۵ سال سن دارند که باید در زمینه آگاهی بخشی فعالیت بیشتری داشته باشیم تا والدین به سایر اعضای خانواده خود منتقل کنند.
وی با اشاره به نقش رسانهها در آگاهی رسانی جامعه نسبت به آسیبهای فضای مجازی و سایبری، افزود: رسانهها باید با انتشار اخبار و هشدارهای پلیسی، مخاطبان خود را نسبت به مشکلات سایبری و اتفاقات پیش رو در فضای مجازی آگاه کنند.
سرهنگ حسینی با بیان اینکه آگاهی داشتن به مسائل سایبری در زندگی همه افراد بسیار مهم است، ادامه داد: امروز باید دانش و بینش افراد و کاربران فضای مجازی را بالا ببریم، همچنین رسانهها باید مطالب آموزشی پلیس فتا را به صورت گسترده بازتاب دهند تا همه اقشار جامعه نسبت به این مسائل آگاهی داشته باشند و سواد سایبری در جمع خانوادهها ارتقا یابد تا از این طریق به کودکان و گروههای سنی دیگر منتقل شود.
رئیس پلیس فتا خوزستان با بیان اینکه آموزش سایبری یکسویه نیست، اضافه کرد: پلیس فتا به دنبال این است در مدارس، دانشگاهها، ادارات و ... آموزشهای سایبری را ترویج دهد.
وی با اشاره به بحث امید آفرینی در جامعه گفت: امید آفرینی باید در جامعه گسترش پیدا کند تا جامعهای با نشاط داشته باشیم.
سرهنگ حسینی با اشاره به برگزاری پنجمین پویش کودکان سایبری، افزود: یکی از مهمترین اهداف پویش کودکان سایبری، «کاهش شکاف دیجیتال بین والدین و فرزندان» و «شیوه نظارت والدین بر رفتار کودکان» است که این موضوع اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه عدم نظارت و مراقبت والدین بر فعالیتهای فرزندان خود، میتواند آسیبهای متعددی را به دنبال داشته باشد، ادامه داد: برخورد با محتوای غیراخلاقی و بلوغ زودرس، وابستگی زیاد به فضای مجازی و افت تحصیلی، هک شدن و دسترسی به اطلاعات خصوصی توسط شیادان سایبری، از این قبیل هستند.
این مقام انتظامی در هشدار به والدین گفت: والدین سعی کنند هنگام استفاده از فضای مجازی توسط کودکان، در کنار آنها حضور داشته باشند، زیرا همراه و همگام بودن با فرزندان و نظارت بر فعالیت سایبری آنها، موجب کاهش تهدیدات و آسیبهای فضای مجازی میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر کودکان باید بزرگسالان را نسبت به آموزشهای فضای مجازی و سایبری آگاه کنیم تا گرفتار کلاهبرداری و مشکلات این حوزه نشوند.