پخش زنده
امروز: ۳ دی ۱۴۰۳ - ١٨:٦:٣٦
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: با فعالیت مراکز مردمی نفس، از سقط بیش از ۶ هزار نوزاد جلوگیری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی، اجرای افراطی سیاستهای تنظیم خانواده را به عنوان یکی از عوامل موثر در سقط جنین عمدی در کشور دانست و از نخواستن فرزند بیشتر، مسائل اقتصادی و همچنین بارداری در زمان نامناسب، به عنوان مهمترین علل سقط جنین عمدی یاد کرد.
دکتر صابر جباری فاروجی با بیان اینکه اگر برای جان انسانها ارزش قائل باشیم، سقط جنین برای ما اهمیت پیدا میکند، گفت: علت اصلی تاکید بر پیشگیری از سقط جنین عمدی، حرمت انسان، جان و حفظ حیات است و نباید تصور کنیم جنین، یک شی یا لخته خون است و ما اجازه داریم حیات و جان جنین و انسان را بگیریم.
دکتر جباری از حفظ و ارتقای سلامت جامعه در طول حیات به عنوان مهمترین وظیفه وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط جنین در وزارت بهداشت دو محور عمده دارد؛ یکی بحث آگاهی سازی مادران نسبت به دفاع از جنینشان و دیگری برخورد با افرادی که نسبت به انجام سقط جنین عمدی اقدام و یا آن را تشویق میکنند.
وی با اشاره به یک باور نادرست نسبت به سقط جنین در کمتر از ۴ ماهگی، گفت: بسته حفظ حیات جنین در وزارت بهداشت تدوین شده است و به صورت علمی و با رویکرد روانشناختی در دو گام، مشاورههایی به مادران باردار مردد ارائه میشود تا از سقط جنین عمدی منصرف شوند.
دکتر جباری سقط جنین عمدی را بی ارتباط به محروم بودن یا نبودن مناطق کشور دانست و گفت: در دنیا دسترسی به اقلام پیشگیری از بارداری با سقط جنین عمدی، ارتباطی ندارد. یعنی هر قدر پوشش این اقلام بیشتر شود، سقط جنین کمتر نمیشود بلکه عمده علت سقط جنین، انگارههای ذهنی و نگاه افراد به این مساله است.
وی افزود: در کشور ما در پژوهشهای مختلف اثبات شده است که مسائل اقتصادی، علت اول و اصلی سقط جنین عمدی نیست و البته مهم است و باید به این مساله هم بپردازیم، اما ۶۰ درصد علل سقط جنین عمدی در کشورمان ناشی از انگارههای ذهنی است.
دکتر جباری به فعالیت مراکز مردمی نفس در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در این مراکز که هدف آن نجات فرزندان سقط است به ۱۰ هزار مادر، مشاوره انصراف از سقط جنین داده شده که ۸ هزار نفر از آنها قانع شدهاند و بیش از ۶ هزار فرزند این مادران به دنیا آمده است.