حل چالش انرژی با توانمندی بخش خصوصی
نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اذعان به رفع چالش انرژی با توانمندی بخش خصوصی، این امر را مستلزم وفاق با این بخش دانست.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا وسیما؛ قطعی برق صنایع از چالشی چندساله درمسیر تولید و صنعت کشور به چاشنی تلخی برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از صنایع بزرگ همچون فولاد، مس و آلومینیوم تا واحدهای کوچک تولیدی در شهرکهای صنعتی تبدیل شده است و کاهش تولید به واسطه خاموشی خطوط تولید تا آسیبهای فنی، تبعاتی است که به دنبال دارد.
به گفته رئیس اتاق تهران: همواره این ناترازیها بر صنعت بیشتر تاثیرگذار است و بخشهای دیگر کمتر مورد تعارض این ناترازی قرار میگیرند.
نجفی عرب افزود: در مرداد ۱۴۰۳، کل ۱۲ رشته صنعتی به غیر از صنایع غذایی با کاهش شاخص کل روبهرو بودند و عدد کمتر از ۵۰ را ثبت کردند که به عقیده فعالان اقتصادی مهمترین دلیل این کاهش قطعی بیش از ۲ روز در هفته برق کارخانجات بوده است که هم برقشان را قطع کردیم و هم گازوئیل ندادیم.
صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اذعان به داشتن امکاناتی همچون نیروگاه ساز، فناوری تولید و سرمایه میگوید: بخش خصوصی به عنوان بازوی اقتصادی کشور توانمندی حل مشکلات از جمله رفع چالش قطعی برق صنایع را دارد که این امر مستلزم وفاق است.
وزیر نیرو راه حل رفع ناترازی انرژی را ایجاد جذابیت در محیط کسب و کار حوزه برق عنوان میکند و میگوید: مطابق بررسیها به نظر میرسد، انباشت تعهدات وزارت نیرو باعث شده که سرمایه گذاران قبلی متضرر شوند و سایر سرمایه گذارانی که میتوانستند در این حوزه سرمایه گذاری کنند به دلیل نابسامانی اقتصاد برق پا به این عرصه نگذارند و از حضور و مشارکت پرهیز کنند که نتیجه آن وضع حاضر است.
به گفته عباس علی آبادی: میتوانیم با اصلاح اقتصاد برق و کاهش مداخلات دولتی وزارت نیرو را از حوزه رقیب بخش خصوصی خارج کنیم.
براساس این گزارش؛ امسال سال آغاز اجرای برنامه هفتم پیشرفت است و برای دستیابی به اهداف این برنامه از جمله رشد ۸.۵ درصدی در بخش صنعت و ۸ درصدی در اقتصاد باید زمینههای دستیابی به این اعداد فراهم شود.
گزارش از هدی ذکاء دادگستر خبرنگار اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما