پخش زنده
امروز: -
یک کارآفرین گفت: متاسفانه با تغییر مدیران در کشور ما، آیین نامه ها و دستورالعمل ها تغییر پیدا می کنند و این رفتار ریسک سرمایه گذاری برای تولیدکننده را بالا می برد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، کارآفرینی با ایجاد نوآوری در مشاغل پایدار و تاثیر روزافزون در عرصه اشتغال، نقشی مهم در توسعه اقتصادی هر جامعهای ایفا میکند.
کارآفرینی در واقع فرآیند تشخیص، ارزیابی و بهره برداری از فرصتها در زمینههای متنوع و گوناگون است. از این رو کارآفرین را میتوان در نظام اقتصادی و اجتماعی هر کشوری به عنوان یکی از مهمترین بازیگر رشد اقتصادی و رونق به شمار آورد؛ شواهد نشان میدهد علت توسعه بسیاری از کشورهای صنعتی، کارآفرینی و اهمیت دادن به کار افرین است. افرادی هستند با همت جهادی، قدمهای بزرگی در زمینه کارآفرینی به ویژه برای مددجویان بر میدارند.
فرهاد کیایی یکی از کارآفرینان استان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: در حال حاضر زمینه اشتغال برای ۶۰۰ نفر در حوزه تولید قطعات الکترونیکی و الکتریکی ایجاد کردهایم. بیش از ۳۰۰ نفر از این شاغلان از افراد تحت پوشش کمیته امداد و ۷۰ نفر از خانوادههای زندانیان هستند. برای این افراد ابتدا دورههای آموزشی در نظر گرفته میشود و سپس شروع به کار میکنند.
مجتبی کاظمی یکی دیگر از کارآفرینان در این برنامه گفت: در زمان ایجاد اشتغال به احساس مشترک که بوجود میآمد فکر میکردم، چون خودم قبلا جزو خانواده کمیته امداد بودم. کارآفرینی من در زمینه مبلمان است. افراد معرفی شده ابتدا معمولا تجربهای در این زمینه ندارند. بر این اساس ابتدا نزد افراد باتجربه آموزش میبینند و سپس جذب مجموعه میشوند. در این زمینه تا امروز ۲۸ نفر مشغول به همکاری هستند.
فرهاد کیایی گفت: رویکرد کمیته امداد استان قزوین در زمینه اشتغال مددجویان بسیار مثبت است. اولین طرح کارفرمایی اشتغال برای کمیته امداد در کشور در مجموعه کمیته امداد استان قزوین شکل گرفت. مرحله اول در این زمینه با ۳۰ نفر شروع شد. تقریبا در حال حاضر افراد تحت پوشش کمیته امداد که بیکار باشند بسیار کم است. رویکرد کمیته امداد استان و مجموعه اشتغال ما تمرکز بر روی نیروی کار بومی است.
مجتبی کاظمی گفت: باعث افتخار است که همکاران سابق ما امروز مستقل شده و دارای کارگاههای اختصاصی برای خود هستند.
فرهاد کیایی گفت: در زمینه شاخص سهولت کسب و کار در ایران در میان ۱۹۰ کشور دنیا در رده ۱۲۶ قرار داریم که نشان میدهد ۱۲۵ کشور در جهان در این زمینه بهتر از ما هستند. مجموعه قوانین و رویههای کشور ما عمدتا نمیتواند مشکلات بخش تولید را ببیند. حتی اگر مسئولان بخواهند اقدامی در این زمینه داشته باشند قوانین دست آنها را میبندد. مجموعه دستورالعملها و آیین نامهها با تغییر مسئولان تغییر مییابد.
وی ادامه داد: شعار سال بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در طول ۱۵ سال گذشته بر محور اقتصاد بوده است یعنی اگر در طول این سالها نیاز نبود اولویتهای دیگری مطرح میشد. در یک سال گذشته تغییر خطوط تولید در کارخانجات و تجهیز این خطوط بسیار سختتر از گذشته شده است. وقتی تکنولوژی بهروزرسانی نشود بهره وری کاهش پیدا میکند.
کیایی گفت: در دو سال گذشته سفرها و بازدیدهایی از کشورهای پیشرفته داشتم. در مجموعه خودمان نیز استفاده از هوش مصنوعی در صنعت را در پیش گرفتیم. در کمتر از ده سال آینده اگر تولیدکنندگان بهره گیری از انقلاب چهارم و پنجم صنعت و هوش مصنوعی را در اختیار نگیرند دچارمشکل خواهند شد.