پخش زنده
امروز: -
هیئت قضایی عراقی از پژوهشگاه قوه قضاییه بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، جلسه دیدار هیئت قضایی کشور عراق از پژوهشگاه قوه قضاییه صبح امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه و تعدادی از اعضای این پژوهشگاه در سالن شهید بهشتی برگزار شد.
در این دیدار سوالاتی از سوی اعضای هیئت عراقی مطرح شد که حجتالاسلام والمسلمین هادی و یا یکی از اعضای پژوهشگاه قوه قضاییه به این سوالات پاسخ دادند.
حجتالاسلام والمسلمین هادی در این نشست گفت: از فرصت پیش آمده در این دیدار که موجب افزایش تعاملات قضایی بین اعضای دو هیئت و متقابلا افزایش همکاری بین دو کشور ایران و عراق خواهد شد، خرسندیم.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه رکن علمی و پژوهشی قوه قضاییه است، افزود: تمایل داریم اگر نهادی متناظر با پژوهشگاه قوه قضاییه ایران در سیستم قضایی و دادگستری عراق وجود دارد را معرفی کنید.
رئیس پژوهگاه قوه قضاییه خطاب به اعضای هیئت عراقی تصریح کرد: اگر سوالی درباره نوع فعالیت پژوهشگاه و یا پیشنهادی برای تعامل علمی دارید را بیان کنید.
حجتالاسلام والمسلمین هادی با اشاره به نقش پژوهشگاه در افزایش تعاملات قضایی و کمک به تنظیم قوانین قضایی در کشور اظهار کرد: اصل ۱۶۷ قانون اساسی کشورمان ایران اجازه داده که قضات اگر در مواردی لازم بود، به فتاوای مراجع دینی مراجعه کنند که این اقدام، شبیه ماده ۱ قانون مدنی عراق است.
وی با اشاره به تفاوتی که بین دو نظام حقوقی ایران و عراق وجود دارد، گفت: طبق اصل ۱۶۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در مواقع مورد لزوم امکان استناد و استفاده از منابع معتبر اسلامی، فتاوی معتبر و اصول کلی حقوقی وجود دارد ولی قوانین کشور عراق اجازه رجوع به عرف را داده است که از این نظر تفاوتهایی بین قوانین دو کشور وجود دارد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینکه اقدامات و فعالیتهایی که پژوهشگاه انجام میدهد علمی و پژوهشی هستند، گفت: رسالت اصلی پژوهشگاه چه در تهیه لوایح قضایی و چه در حل مشکلاتی که در قوه قضاییه وجود دارد، تهیه سند پشتیبان علمی و پژوهشی است؛ تلاش داریم برای مدیران قضایی و غیر قضایی زمینه تصمیمگیری و تصمیمسازی معتبر، متقن و علمی را فراهم کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین هادی با بیان اینکه پیشنهادات پژوهشگاه قوه قضاییه در پاسخ به سوالات و مطالبی که قضات و دیگر مسئولان قضایی مطرح میکنند، جنبه مشورتی دارد و الزام آور نیست، گفت: با توجه به تنوع پژوهشکدههایی که داریم، اگر مشکلی باشد برای رفع آن سند پشتیبانی و علمی تهیه و ارائه میکنیم.
رئیس هیئت عراقی نیز در این نشست گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه، مرکزی علمی و تخصصی است که نظیر آن، نهادی در عراق نداریم.
احمد هاشم افزود: پژوهشگاه قوه قضاییه یک مرکز مهم و قابل توجه در کمک به بهبود فرایندهای قضایی است. قطعا این مرکز میتواند از نظر علمی تاثیر خوبی در جامعه ایرانی داشته باشد.
رئیس هیئت عراقی افزود: امیدواریم هیئت ایرانی در زمینه مطالعات علمی و قضایی، اطلاعات و نظر مشورتی خود را به قضات و همراهان ما ارائه کند. علاقمند هستیم از تجربیاتتان استفاده کنیم.