• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۱۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

هجدهمین جشنواره سینماحقیقت آغاز به کار کرد

افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» عصر امروز، ۱۸ آذر در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

هجدهمین جشنواره سینماحقیقت آغاز به کار کرد هجدهمین جشنواره سینماحقیقت آغاز به کار کرد هجدهمین جشنواره سینماحقیقت آغاز به کار کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت با بزرگداشت حسین ترابی در سالن یک پردیس سینمایی و نمایش فیلمی درباره جان‌های پاک از دست رفته در غزه، همراه بود.

محمد حمیدی‌مقدم، دبیر جشنواره و مدیرعامل مرکز سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در این مراسم گفت: پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه، همراه بزرگان، اساتید و دوستداران سینمای مستند ایران به استقبال جشنواره‌ای می‌رویم که دنیایی از جسارت، زیبایی و غافلگیری پیش روی چشمان شما خواهد گشود.

وی ادامه داد: در آغاز، ادای احترام می‌کنم به همه زنان، مردان و کودکان غزه، به مردم مظلوم و مقاومی که بیش از یک سال است، آماج سخت‌ترین حملات غیرانسانی رژیم اشغالگر قدس هستند. در این آیین که به احترامِ حقیقت و در ستایشِ انعکاسِ واقعیت برپا شده، به جان‌های پاکِ از دست رفته در غزه و کودکان بی‌گناهی ادای احترام می‌کنم که تصویرشان از خاطرمان نمی‌رود.

حمیدی مقدم افزود: جشنواره هجدهم را با فیلمی درباره این مردم، کلید می‌زنیم و خود را کنار آنها می‌بینیم. جشنواره سینما حقیقت، به عنوان ناظر و ثبت کننده همیشگی، این روز‌ها موقعیت پیچیده‌ای دارد، جهان درگیر آشوب و بی‌نظمی است و نقش مستندساز، شاید در این اوضاع بیش از هر دوره دیگر، اهمیت پیدا کند.

دبیر هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» همچنین درباره آثار جشنواره امسال گفت: در دوره‌های اخیر، این جشنواره نمایشگر آثاری اجتماعی، مطالبه گر، منتقدانه و جسورانه بوده است. ما به دنبال سینمای مستند خنثی نبوده‌ایم، پس کوشیدیم به فیلمسازان جوان که با توجه به تجربه و تلاش مستندسازان موفق نسل‌های قبل، تجربه کرده و فیلم می‌سازند، بها دهیم. نتیجه تولد نسلی نو است، نسلی تازه نفس، که می‌کوشد راوی زمانه خود باشد.

حمیدی مقدم افزود: امسال هم، آنچه شما در بخش ملی می‌بیند، دور از محافظه کاری است. نسل امروز، شفاف و صریح است، پس سینمای مستند باید صراحت و شفافیت داشته باشد، به فیلمسازان اعتماد کردیم که نقدشان، منصفانه باشد، این چنین شد، تعداد زیادی فیلم اجتماعی درباره بحران‌ها، مشکلات محیط زیستی، شکاف نسلی، جدایی، اعتیاد و مسائلی از این دست در جشنواره خواهید دید که صادقانه می‌کوشند، بر دنیای ما نوری بتابند، و مگر نه این که هنرمند کارش این است که در دل سیاهی، روشنی بیافروزد؟ ضیافت هجدهم «سینماحقیقت» را با سپاس از هنرمندان و مستندسازانی آغاز می‌کنیم که چراغ این سینما را روشن نگه داشتند، بی حضور پرفروغ و اندیشه آنها، سینمای مستند ایران درخششی ندارد.

وی ادامه داد: سینمایی که مشکل کمبود بودجه و توزیع و نمایش دارد و تلاش‌های فراوان برای تغییر این وضعیت، هنوز نتوانسته فضایی ایده آل برای آن به وجود بیاورد. یکی از اهداف «سینماحقیقت» توجه دادن مدیران و سیاست گذاران به اهمیت سینمای مستند و مسایل آن است.

در ادامه این برنامه پیامی ویدیویی از بیل نیکولز، فیلمساز آمریکایی، پخش شد. این فیلمساز آمریکایی درباره اهمیت مستند و تاثیری که روی درک مخاطبان از دنیا می‌گذارد، صحبت کرد.

در ادامه همچنین برنامه پیام اریک اشپیتزر، صداگذار اتریشی، به جشنواره هجدهم پخش شد. این سینماگر بین‌المللی در بخشی از پیام خود به جشنواره سینما حقیقت گفت: پیام من به همه علاقه‌مندان سینمای مستند این است که مهم نیست راه چه‌قدر سخت شود، به مسیر خود ادامه دهید و ناامید نشوید. با این کار قدم بزرگی برای نسل آینده برخواهید داشت. مستند باید تریبونی در اختیار همه مردم باشد؛ به‌شرطی که گواه حقیقت شوید.

اویدیو سالازار، فیلمساز آمریکایی هم در پیام بسیار کوتاهی به جشنواره امسال گفت: موفق باشید؛ دوستان به جای ما.

سمیر جلال‌الدین، فیلمساز عراقی هم در پیام ویدیویی خود از عوامل برگزاری سینما حقیقت تشکر کرد و درباره فیلم مستندی که با موضوع نژادپرستی ساخته است توضیحاتی ارائه کرد.

در پایان این مراسم محمد حمیدی‌مقدم و مصطفی رزاق‌کریمی برای قدردانی از حسین ترابی، فیلمساز پیشکسوت به روی صحنه آمدند.

حمیدی مقدم گفت: شروع جشنواره با تجلیل از هنرمندان عزیز و پیشکسوت خیلی برکت بزرگی است. یادم است سال ۹۸ با استاد منوچهر انور و محمدرضا اصلانی کار تجلیل را در مراسم افتتاحیه شروع کردیم. همه از کارنامه درخشان حسین ترابی باخبر هستند و منت بر ما گذاشتند که امروز اینجا حضور دارند. ما به رسم شاگردی از او تقاضا می‌کنیم تا جشنواره هجدهم را برای ما آغاز کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
منع حضور مبتلایان به آنفلوانزا در میهمانی‌های شب یلدا
ورود نخستین گروه قو‌ها و غاز‌های مهاجر به پارک ملی بوجاق
سازمان تبلیغات اسلامی به نهادی قرآنی تبدیل شده است
قهرمانی ایران در دوگانه آسیا
تخریب ۱۶ آلاچیق در حریم رودخانه زاینده رود
فردا با دو ساعت تاخیر اغاز ساعات کاری
دستگیری شکارچیان متخلف و کشف ادوات شکار
فردا مدارس و ادارات با ۲ ساعت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در کرمان
کسب ۵ نشان رنگارنگ رزمی کاران قمی در گیلان
افتتاح یک هزار میلیارد تومان طرح، امسال در شهرستان همدان
۲ شهید در حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
مرخصی ۷ روزه به ۶۸۱ زندانی واجد شرایط سمنان به مناسبت شب یلدا
عملیات طرح تامین انتقال آب به اراضی کشاورزی روستای ممسنی شهرستان اردل
برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مشاعره دانشجویی در آذربایجان‌شرقی
افزایش بستری‌ها در سارایوو به‌دلیل آلودگی هوا
تلفیق آلودگی و سرما در استان
احتمال بارش پراکنده و خفیف برف و باران در برخی نقاط آذربایجان‌غربی
برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در شاهرود
فعالیت ۶ واحد مستقل و وابسته بسته‌بندی تخم‌مرغ در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)