پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان بر ضرورت شکلگیری هویت خوزستانی برای حل مشکلات استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدرضا موالیزاده در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، ضمن گرامیداشت روز دانشجو، اظهار کرد: شهادت دانشجویان قندچی، بزرگنیا و شریعترضوی در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ باعث شکلگیری روح عدالتخواهی، شفافیت و ایستادگی در مقابل استکبار شد. این اتفاقات در سال ۱۳۳۲ اتفاق افتاد، اما این راه پر فراز و نشیب تا پیروزی انقلاب اسلامی و دوران کنونی ادامه پیدا کرد.
وی افزود: از انتقاد و مشورت استقبال میکنم. فرهنگ انتقاد کردن به شکل سازنده و انتقاد شنیدن و گفتگو باید شکل بگیرد و تقویت شود. مشکل این است که با هم گفتگو نمیکنیم گفتگوهای اجتماعی باید افزایش یابد چراکه به رشد کمک میکند.
موالیزاده ادامه داد: توسعه بدون انسان توسعهیافته، معنا و مفهومی پیدا نمیکند. کشورهای رشدیافته تنها به وجوه سختافزاری توسعه توجه نکردند، بلکه به وجوه نرمافزاری نیز توجه داشتند.
استاندار خوزستان گفت: توسعه متوازن و پایدار زمانی شکل میگیرد که به هر دو بعد توسعه توجه داشتهباشیم. باید فرهنگ گفتگو توسعه یابد و یکدیگر را تحمل کنیم. نباید خوش استقبال و بد بدرقه باشیم؛ یکی از مشکلات در استان این است.
وی با انتقاد از نوع مطالبهگری، گفت: نوع پیگیری ما در استان اشکال دارد و مانند باران بهاری است یا میبریم و یا سکوت میکنیم. پیگیری حل مشکلات سینوسی است و آهسته و پیوسته نیست. در حالیکه در دیگر استانها کار مطالعاتی و کارشناسی توضیح داده میشود و پس از آن نیز پیگیری لازم انجام و کار تیمی انجام میشود.
حلقه هویتی خوزستانی باید شکل بگیرد
موالی زاده تاکید کرد: باید سه حلقه هویتی در نظر گرفته شود. حلقه شهرستانی- قومی و حلقه هویتی ملی نیز در استان ما خوب شکل گرفته است و ۲۴ هزار شهید موید این مساله است، اما حلقه هویتی خوزستانی باید شکل بگیرد و تقویت شود.
وی افزود: کسی که مسئولیت میپذیرد باید منافع ملی و محلی را هماهنگ کند. اگر بتوان در این جهت حرکت کرد، میتوانیم بخشی از وجوه نرمافزاری توسعه را شکل دهیم.
موالیزاده ادامه داد: ما خوزستانیها باید بجنبیم در غیر اینصورت بیش از این عقب میافتیم؛ بنابراین باید همه کنار هم باشیم و نخبگان علمی میتوانند کمک کنند. خوشبختانه دیدگاه مسئولان ملی و در سطح کلان نسبت به خوزستان ویژه است؛ بنابراین ما باید بتوانیم مطالبهگرانی دقیق و علمی باشیم و کار را به سامان برسانیم.
دانشگاه ظرفیت قابل توجهی برای رشد استان دارد
استاندار خوزستان در خصوص مطالبات دانشجویان، افزود: دوبار در دانشگاه شهید چمران و دوبار در دانشگاه جندی شاپور حضور پیدا کردم. معتقد هستم که دانشگاه ظرفیت قابل توجهی برای رشد استان دارد؛ بنابراین ظرفیت علمی دانشگاه باید در خدمت توسعه استان قرار گیرد. مسائل و مشکلات بسیار است، اما ناامید نیستیم. امکان پیگیری بسیاری از مشکلات وجود دارد. بخشی به نتیجه میرسد و بخشی نمیرسد وعده بیجا به کسی نمیدهم، اما شبانهروز کار میکنیم و فروگذار نخواهیم کرد.
موالیزاده در پاسخ به سوال نماینده دانشجویان جندی شاپور اهواز در خصوص مطالبات پرستاران عنوان کرد: بحث جمع شدن پرستاران در نقاط مختلف از روز پرستار شروع شد. روز بعد در سازمان تامین اجتماعی حضور پیدا کردیم و قرار شد بخشی از مطالبات دانشگاه از تامین اجتماعی پرداخت شود. پس از آن نیز جلسهای با وزیر بهداشت داشتیم و بعد از شرکتهای بزرگ استان دعوت شد تا مسئولیت اجتماعی شرکتها در این باره تعریف شود. سهم شرکتها مشخص و قرار شد در مدت مناسب انجام شود. چندین کار صورت گرفت تا بحث معوقات به جایی برسد.
وی با بیان اینکه طرح فاضلاب اهواز گسترده است، گفت: شیب اهواز کمتر از ۳ درصد است و در ۶۵ درصد استان نیز کمتر از ۳ درصد است؛ بنابراین باید روی پمپاژ کار کرد.
موالیزاده در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص خسارات وارد شده از زلزله مسجدسلیمان بیان کرد: آسیبهایی به خانهها وارد شد و مصدومان نیز ۴۸ نفر بودند که همه مرخص شدند، به جز یک نفر که مشکل حادی ندارد.
وی در خصوص نرخ بیکاری در استان گفت: بزرگترین اقتصاد دولتی در خوزستان شکل گرفته است. بخش خصوصی ضعیف است و باید تقویت شود.
نیشکر هفتتپه پیگیری خواهد شد
استاندار خوزستان ادامه داد: مساله شرکت نیشکر هفت تپه مشخص است، در اولین فرصت به هفت تپه خواهم رفت و پیگیریهای لازم انجام خواهد شد.
وی در خصوص مهاجرت نیروی انسانی گفت: در گذشته خوزستان مهاجرپذیرترین استان بود و اکنون مهاجر فرستترین است. باید زیست پایدار در استان فراهم شود.
موالیزاده در خصوص آلودگی هوا گفت: رییس سازمان محیط زیست به استان آمد و چندین جلسه برگزار شد. درباره حفاظت محیط زیست در استان نیز چند جلسه دیگر در هیات دولت برگزار خواهد شد.
وی در پایان در پاسخ به سوال یک دانشجو درباره کمبود پزشک و پرستار عنوان کرد: باید فکری به حال این قضایا کرد.