آغاز پویش ملی آگاهی رسانی تغذیه در خوزستان
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: پویش ملی آگاهی رسانی مسائل تغذیه در استان از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه امسال همزمان با سراسر کشور اجرا خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا درخصوص پویش ملی آگاهی رسانی تغذیه به خبرنگار ما گفت: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هرسال اقدام به برگزاری پویش ملی آگاهی رسانی در خصوص موضوعات تغذیهای مورد نیاز جامعه میکند و پانزدهمین این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم جهت اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در خصوص روغن و چربیها برگزار میشود.
وی علت انتخاب این موضوع برای پویش امسال را ارتباط مصرف روغنها و چربیها، مقدار و نوع آنها با چاقی و بیماریهای غیر واگیر، شیوع بالا و روز افزون چاقی و بیماریهای غیر واگیر و دیگر باورهای نادرست پیرامون روغنها و چربیها عنوان کرد و افزود: در یک برنامه غذایی مناسب حدود یک سوم انرژی دریافتی ما از چربی هاست و مقدار زیاد و نوع نامطلوب چربی رژیم غذایی به عنوان یکی از عوامل مهم افزایش وزن، ابتلا به بیماریهای غیر واگیر و مرگهای ناشی از آن بیان شده است.
دکتر بختیاری نیا با بیان اینکه انتخاب نوع و مقدار مصرف این ماده مغذی در وضعیت سلامت بدن ما بسیار موثر است، اضافه کرد: در حال حاضر ۶۰ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز فعالیت میکنند که اهم اقدامات آنها شامل مواردی است که در ادامه بیان خواهد شد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان میگوید: مشاوره تغذیه و رژیم درمانی ویژه افراد مبتلا به لاغری و سو تغذیه، چاقی، دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا، ارائه آموزشهای فرد محور و گروهی به تمامی گروههای هدف، ارزیابی، تشخیص و پیگیری کودکان و مادران باردار و شیرده بی بضاعت با سو تغذیه و تخصیص کالابرگ حمایتی ویژه این افراد و همکاری با همه سازمانها و ادارات جهت آموزش تغذیه در راستای افزایش سطح فرهنگ و سواد تغذیهای را از جمله کارهایی است که در پویش ملی آگاهی رسانی تغذیه به هم استانیها ارائه میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه با پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم در راستای افزایش آگاهی جامعه به منظور کاهش بیماریهای غیرواگیر در خدمت هم استانیها هستیم.