پخش زنده
امروز: -
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: واحدهای فرآوری برنج در هند که بخواهند محصولات خود را به ایران صادر کنند باید از ابتدای سال آینده از وزارت بهداشت تاییدیه بگیرند.
سید هدایت حسینی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره نتایج سفر گروه کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به هند گفت: بیش از 800 کارخانه فرآوری برنج در هند وجود دارد که گروه کارشناسی اعزامی فرآورده های 9 کارخانه بزرگ را آزمایش کرد.
وی افزود: محصولات هفت کارخانه توانست تاییدیه وزارت بهداشت را بگیرد و اجازه صادرات برنج به کشور را پیدا کند.
وی گفت: با توجه به این که برخی مناطق هند آلوده به سموم است، اجازه می دهیم برنج ها فقط در مناطق پاک آمادهسازی و بستهبندی شود البته برنجها در زمان ورود هم مجددا به روال سابق نمونهبرداری و آزمایش میشود.
حسینی از شناسنامهدار شدن برنجهای وارداتی خبرداد و افزود: با اجرای این طرح به برنجهای وارداتی کد رهگیری اعطا میشود که در آن مواردی همچون نام واحد بستهبندی کننده، کشور و حتی استان مبدا و نماینده پخش آن در ایران مشخص است.
وی خاطر نشان کرد: برنج های وارداتی بدون شناسنامه و کد رهگیری در گمرک به کشور مبدا مرجوع میشود.
وی تاکید کرد: اگر محموله ای در گمرک با استانداردهای ما مطابقت نداشته باشد، ضمن مرجوع کردن محموله، واحد منبع ارسالکننده را از سامانه خارج میکنیم و دیگر اجازه صادرات برنج را به او نخواهیم داد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در سه ماه گذشته فقط یک درصد برنج های وارداتی در گمرک آلوده تشخیص داده و مرجوع شد.
وی با بیان این که به علت حساسیت بالا با شدت بسیار زیادی نظارتها را برای محصول برنج آغاز کردهایم، گفت: سرانه مصرف این محصول بالاست و مطمئنا اگر خطری سلامت مردم را تهدید کند، وزارت بهداشت نخستین دستگاهی خواهد بود که واکنش نشان می دهد و برای حل آن اقدام میکند.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به نظارت بر عرضه برنج های موجود در بازار اشاره و اضافه کرد: به صورت دورهای از همه برنجهای موجود در بازار نمونهبرداری میکنیم و برنج های هر نشان تجاری که مشکوک به آلودگی است جمعآوری و به مردم اطلاعرسانی میکنیم.
حسینی با اشاره به این که تاکنون برنج های هفت نشان تجاری خارجی آلوده به سموم اعلام شده است گفت: این برنج های از بازار جمع آوری شده و تاکنون هیچ برند دیگری مشکوک به آلودگی تشخیص داده نشده است.
وی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو حد مجازی را برای سموم در برنج های وارداتی مشخص کرده است و به برنجهایی که حتی نزدیک به این حد مجاز باشد نیز اجازه ورود به کشور را نخواهیم داد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح این اطمینان به مردم داده می شود که برنج های موجود در بازار سلامت کامل را دارد.
چندی پیش گروه12نفره از کارشناسان سازمان غذا و دارو و نمایندگان مجلس برای بررسی و ارزیابی وضع فرآوری برنج در هند عازم این کشور شدند.