پخش زنده
امروز: -
هشتاد و نهمین دوره رقابتهای وزنه برداری مردان و سی و دومین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۴ با حضور تیم ایران در منامه بحرین آغاز شد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، این دوره از رقابتها در سالن مارکی منامه برگزار میشود و وزنه برداران روسیه و بلاروس به علت بحران اوکراین از حضور با پرچم کشور خود محروم شدند.
نتایج مسابقات به این شرح است:
مردان:
۵۵ کیلوگرم: (ایران شرکت کننده نداشت.)
۱- ناتاوات چومچوئن از تایلند ۱۲۰ کیلوگرم در یک ضرب / ۱۵۳ کیلوگرم دو ضرب و مجموع ۲۷۳ کیلوگرم
۲- تیاگو سیلوا از برزیل ۱۲۱ / ۱۴۸ و ۲۶۹ کیلوگرم
۳- فرناندو آگاد از فیلیپین ۱۱۶ / ۱۴۷ و ۲۶۳ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته سیلوای برزیلی اول شد و یانگ یانگ از چین با ۱۲۰ کیلوگرم دوم و چومچوئن سوم شدند. در حرکت دو ضرب پانگ اون چول از کره شمالی با ۱۵۴ کیلوگرم اول شد و چومچوئن و سیلوا دوم و سوم شدند.
زنان:
۴۵ کیلوگرم: (ایران شرکت کننده نداشت.)
۱- یائو جین هونگ از چین ۸۷ کیلوگرم در یک ضرب / ۱۱۳ کیلوگرم دو ضرب و مجموع ۲۰۰ کیلوگرم
۲- وون هیون سیم از کره شمالی ۸۶ / ۱۰۵ و ۱۹۱ کیلوگرم
۳- فام دینه تی از ویتنام ۷۳ / ۹۷ و ۱۷۰ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته پس از جین هونگ و هیون سیم، مارتا گارسیا از اسپانیا با ۷۵ کیلوگرم سوم شد. در حرکت دو ضرب ژائو جین هونگ با ۱۱۳ کیلو به میزان ۴ کیلوگرم رکورد جهان را که مارس ۲۰۲۴ توسط هیون سیم به ثبت رسیده بود ارتقا داد. در مجموع نیز ژائو جین هونگ با ۲۰۰ کیلو به میزان ۴ کیلوگرم رکورد جهان را که مارس ۲۰۲۴ توسط هیون سیم به ثبت رسیده بود ارتقا داد.
رده بندی مدالی (مجموع مردان و زنان):
۱- چین ۳ طلا ۱ نقره - برنز
۲- کره شمالی ۱، ۳ -
۳- برزیل ۱، ۱، ۱،
۳- تایلند ۱، ۱، ۱
تاکنون ۷ کشور مدال گرفته اند.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ در بخش مردان تیمهای ارمنستان، چین و ایران (۴۵۸ امتیاز) اول تا سوم شدند و در بخش زنان تیمهای کلمبیا، آمریکا و چین در ردههای اول تا سوم قرار گرفتند و تیم ایران بیست و نهم شد. وزنه برداران ایران در دوره قبل ۲ مدال طلا و یک برنز به دست آوردند.
در تاریخ وزنه برداری قهرمانی جهان و در رده بندی مدالی مجموع مردان (بدون احتساب این دوره)، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۲ مدال طلا، ۱۱۶ نقره و ۵۴ برنز همچنان در صدر است. تیمهای بلغارستان با ۷۵ طلا، ۶۲ نقره و ۴۳ برنز در رده دوم و چین با ۵۲ طلا، ۴۵ نقره و ۳۱ برنز در رده سوم قرار دارند. تیم ایران نیز با ۲۵ طلا ۱۵ نقره و ۲۸ برنز در رده ششم قرار گرفت.
در رده بندی انفرادی واسیلی آلکسیف اسطوره فقید وزنه برداری شوروی سابق، با ۸ طلا رکورد دار است و یوریک واردانیان ستاره فقید وزنه برداری شوروی سابق و نعیم سلیمانوف (سلیمان اوغلو) ستاره فقید بلغارستان / ترکیه با ۷ طلا و یک نقره دوم مشترک هستند. لاشا تالاخادزه از گرجستان با ۷ مدال طلا در رده چهارم قرار دارد.
از ایران محمد نصیری با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز رده پانزدهم را در اختیار دارد و حسین رضا زاده با ۵ طلا بیست و چهارم است.
در رده بندی مدالی مجموع زنان، تیم چین با ۱۴۵ طلا، ۵۰ نقره و ۱۵ برنز در صدر است و روسیه با احتساب نتایج شوروی سابق با ۱۸ طلا ۲۲ نقره و ۱۴ برنز دوم و تایوان (چین تایپه) با ۱۷ طلا ۲۰ نقره و ۲۲ برنز سوم هستند. بانوان ایران تا کنون در رقابتهای قهرمانی جهان مدال کسب نکرده اند.
در رده بندی انفرادی زنان تاتیانا کاشیرینا از روسیه بیا ۵ طلا و ۳ نقره رکورد دار است و کو سینگ، چون از تایوان با ۵ طلا، یک نقره و یک برنز دوم و دنگ وی از چین با ۵ طلا سوم هستند.
تیم ایران در بخش مردان در سال ۲۰۱۷ در آناهایم آمریکا برای نخستین بار قهرمان جهان شد.
دوره آتی این رقابتها در سال ۲۰۲۵ در فورده نروژ برگزار خواهد شد.