پخش زنده
امروز: -
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی گفت: واردات پنبه، اشتغال ۳۰ هزار کشاورز پنبه کار و ۹۰ کارخانه پنبه پاک کنی را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ابراهیم هزارجریبی با اشاره به پیامدهای حدود ۱۰۸ هزار تن واردات پنبه خارجی به کشور در سال گذشته، این اقدام را مضر برای تولید داخلی عنوان کرد و گفت: این میزان پنبه که با ارز دولتی، ارزانتر از بازار وارد شد، انگیزه کشاورز داخلی را کاهش داده و در نتیجه، ضمن خروج ۲۵۰ میلیون دلار ارز، سطح زیر کشت پنبه را نیز ۱۵ درصد کاهش داد.
البته قطعی برق و کمبود آب نیز باعث عملکرد تولید این محصول شده است.
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی همچنین از کاهش واردات پنبه در هفت ماهه امسال خبر داده. آقای هزار جریبی، با اشاره به تولید حدود نیمی از نیاز پنبه کشور در داخل، ابراز امیدواری کرده با افزایش حمایت دولت و کاهش واردات، در تأمین این محصول، بار دیگر خودکفایی حاصل شود.
مجری طرح پنبه وزارت جهادکشاورزی در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم، وزارت جهاد کشاورزی، برای خودکفایی ۹۰ درصدی در تولیدات محصولات اساسی باید اقدام کند.
مژگان صالحی نژاد کارشناس کشاورزی گفت: با تلاش پنبه کاران ۲۶۵ هزار تن پنبه در مساحت ۸۰ هزار هکتار تولید شد. ۵۰ درصد نیاز داخلی را تامین کرد و بیش از ۲۱ درصد واردات شد.
این کارشناس کشاورزی افزود: تولید امسال ۲۲۰ هزار تن وش است و پیش بینی شده حدود ۷۰ هزار تن پنبه در سطح کشور برداشت شود.
هاشم شابک رئیس کارخانه پنبه پاک کنی نیز میگوید: کارخانههای پنبه پاک کنی با وجود کیفیت خوب پنبه ایرانی، امسال محصول خارجی را خریداری کردند، چرا که طبق تصمیم دولت ارز نیمایی با تعرفه ۵ درصد برای واردات پنبه تعلق گرفت و این موضوع باعث مشکل عدیده برای پنبه کاران کشور شد که پنبه خارج ارزانتر وارد میشود و برای تولید کننده داخلی صرف اقتصادی ندارد.
علیرضا بدری کارشناس کشاورزی نیز میگوید: الیاف پنبه که به بهره برداری میرسد، اگر به دست صنایع نساجی نرسد، قطعا باعث تعطیلی کارخانهها خواهد شد.
طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی امسال با واردات پنبه، ۱۴ هزار میلیارد تومان ارز از کشور خارج شد.