پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت نسل جدید عایقهای حرارتی و برودتی برمبنای فناوری نانو شده است که در پالایشگاه ها، پتروشیمیها و ساختمانها کاربرد دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: طول عمر بالا و حفظ کارایی اولیه این عایقهای نوین بعد از نصب سبب میشود کاهش اتلاف انرژی بیشینه تا بالای ۹۵ درصد در استفاده از این عایقها حاصل شود. متوسط کاهش مصرف انرژی در استفاده از عایقهای جدید بسیار بالاتر از عایقهای سنتی است چرا که عایقهای سنتی با جذب رطوبت و از بین رفتن ساختار اولیه ناشی از ریزش یا ترک . به شدت کارایی اولیه خود را در کمتر از چند ماه از دست میدهند.
دکتر برگزین افزود: با توجه به اینکه ما در کشور با ناترازی گاز مواجه هستیم و نظر به اینکه حدود ۷ برابر متوسط دنیا گاز مصرف میکنیم و در حال حاضر به جایی رسیده ایم که گاز پالایشگاهها قطع میشود، یکی از بهترین راهکارهای رفع این مشکل استفاده از عایقهای نوین است.
این فعال فناور اضافه کرد: عایقهای نسل جدید به واسطه ضد آب بودن، مقاومت مکانیکی بالا و ضخامت بسیار کم، دارای طول عمر مفید ۲۰ تا ۵۰ ساله بر حسب محل مورد استفاده و دمای کاری هستند. طول عمر مفید عایقهای سنتی کم بود و بعد از مدت کوتاهی با جذب رطوبت، ریزش الیاف، ترک و جدا شدن از سطح با وجود حضور فیزیکی عایق، عملاً کاهش اتلاف انرژی مؤثر اتفاق نمیافتد و چه بسا عایقی که رطوبت جذب کرده است سبب اتلاف انرژی بیشتری نیز شود.
وی ادامه داد: در عایقکاری گرم و در دماهای بالا نیاز به ضخامتهای بالای عایقهایی مانند پشم سنگ است که سبب میشود نیاز به نصب نگهدارندهها با اسکلت فلزی باشد که امکان نصب برخط عایق را از بین میبرد. در دماهای سرد ، مدت زمان بسیار زیاد لازم برای نصب عایقهایی مانند فومهای پلی یورتان یا ایزوسیانات سبب میشود تا سطح تجهیزات یا خطوط لوله یخ بزند و امکان اجرای عایق وجود نداشته باشد.
برگزین با اشاره به قابلیت عملکرد این عایقها در بازه دمایی منفی ۲۰۰ الی مثبت ۶۵۰ درجه سلسیوس پیوسته گفت: این عایقهای منعطف تنها عایقهای حرارتی و برودتی دنیا هستند که امکان استفاده در بازه دمایی بسیار بالا را دارا هستند. در تمام این بازه حرارتی گسترده ضریب انتقال حرارتی عایقها از تمام عایقهای سنتی کمتر بود و با کاهش دما ضریب انتقال حرارت کاهش بیشتری را نیز نشان میدهد.
وی ضمن بیان این مطلب که عایق آیروژل با ضریب انتقال حرارت بسیار پایین، ضریب نفوذ بسیار کم، مقاومت مکانیکی بالا و ضخامت کم مورد نیاز امکان نصب راحت و سریع برخط را دارند، گفت: عایقهای تولید این شرکت دانش بنیان به صورت برخط در خطوط بخار داغ ۴۰۰ درجه سلسیوس پالایشگاه نفت تبریز و خطوط اکسیژن مایع با دمای منفی ۱۸۲ درجه سلسیوس با موفقیت اجرا و در حال کار هستند.
برگزین در ادامه تاکید کرد که این عایقها در بلند مدت هزینههای بسیار زیادی را از صنایع کاهش می دهند و مشکلات زیست محیطی، دفع پسماند و تولید آلایندهها را رفع میکند.
وی جلوگیری از یخ زدگی، کنترل فرایند و حفظ انرژی، قابلیت نصب برخط، قابلیت باز و بسته کردن، مقاومت مکانیکی کششی، برشی و فشاری بسیار بالا، زیست سازگاری و نداشتن مشکلات دفع پسماند و نصب سریع و راحت را از ویژگیهای این عایقها برشمرد.
هم اکنون عایقهای آیروژل در دنیا مورد استقبال فراوان قرار گرفته و بزرگترین پالایشگاهها، پتروشیمیها، صنعت فولاد، ساختمان، صنایع نظامی و دفاعی و سایر صنایع بزرگ از انواع آیروژلها در بخشهای مختلف استفاده میکنند.
هَوا-ژِل یا ایروژل یک ماده تولیدی است که کمترین چگالی را در میان مواد جامد دارد. این مادّه از یک ژل به دست میآید که در آن قسمت مایع ژل با گاز جایگزین میشود. نتیجه این فرایند مادهای جامد با چگالی بسیار کم و در عین حال، ویژگی قابلتوجه در زمینه عایق گرمایی است.