پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد: برنامه «یزدِ پایدار» با تکیه بر انسان محوری، تاب آوری و اندیشمندی به دنبال ارتقای کیفیت زندگی در استان یزد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مجید دهقانیزاده در معرفی سند توسعه استان یزد تحت عنوان «یزدِ پایدار»، با اشاره به اینکه این برنامه بر پایه اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین، به دنبال اهداف تعیین شده در برنامه هفتم است، گفت: این برنامه با بهره گیری از برنامههای تدوین شده قبلی و با تکیه بر انسان محوری، تابآوری و اندیشمندی به دنبال ارتقای کیفیت زندگی در استان یزد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد، تصریح کرد: انباشت دانش و اقدامات صورت گرفته از حداقل یک دهه گذشته شامل اسناد آمایش ملی و استانی و برنامههای متعدد از جمله یزدِ نوین، یزدِ نوآور، یزدِ بهرهور، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی با لحاظ چارچوب برنامه هفتم پیشرفت به عنوان میثاق توسعهای دولت چهاردهم، شرایط را برای طراحی سند توسعه استان یزد تحت عنوان "یزدِ پایدار" فراهم کرده است.
دهقانیزاده، بر تقویت و توانمند سازی نظام اداری استان یزد برای تسریع در دستیابی به یزدِ پایدار تاکید کرد و گفت: تابآوری محیطی، بهرهوری و خلاقیت، هوشمندی و فناوری، برندسازی جهانی، تعادل بخشی فضایی، جامعه مداری و فرهنگ، مبنایی از اصول شش گانه این برنامه است.
وی با بیان اینکه برنامه «یزدِ پایدار» بر گرفته از توسعه پایدار طراحی شده و تمرکز ویژهای بر اقتصاد گردشگری، ظرفیت خورشیدی و دیجیتال دارد، بیان داشت: این برنامه در مسیر شاخصهای توسعه پایدار، توسعه متوازن و همهجانبه استان یزد را دنبال میکند.
وی اولین حصول برنامه «یزدِ پایدار» را رسیدن به چشمانداز ترسیم شده در سند آمایش سرزمین یعنی حرکت در مسیر برنامه محوری با تاکید بر اصول توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: جلوگیری از هدرفت منابع، ارتقای بهرهوری و تغییر ریل اقتصاد استان یزد از اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش محور از مهمترین محورهای اجرای این برنامه است.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان یزد، بر این اساس طراحی مسیر توسعه اقتصادی استان یزد را تمرکز بر مسائل زیست محیطی، حفظ منافع نسلهای آینده و نگاه بهرهورانه عنوان کرد و بیان داشت: در برنامه «یزدِ پایدار» به توسعه فرهنگی و اجتماعی و به طورکلی به موضوع انسان محوری و آموزش توجه ویژهای شده است.
دهقانیزاده با بیان اینکه نگاه به آینده از طریق کاربرد هوش مصنوعی و تکمیل زنجیرههای ارزش در این برنامه مدنظر خواهد بود، اظهار داشت: در برنامه «یزدِ پایدار» ضمن استفاده از تمام ظرفیتهای استان یزد، در راستای رسیدن به بهرهوری بالا، استفاده از خلاقیت، نوآوری، فناوری و هوشمندسازی مورد تاکید بوده و توجه به نسلهای آینده و کاهش گسست اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه برنامه یزدِ پایدار به تعادل بخشی فضایی استان یزد کمک خواهد کرد، گفت: برندسازی جهانی تنها از طریق توسعه گردشگری امکانپذیر بوده و این مهم نیز در یزدِ پایدار به صورت جدی مورد توجه خواهد بود.
وی تابآوری محیطی، افزایش بهرهوری، تعادل و توازن منطقهای، انسان محوری با تاکید بر آموزش و فرهنگ، کاهش آسیبهای اجتماعی و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از ویژگی های این برنامه برشمرد.