به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، یک خانواده مسلمان در حال فرار از پایتخت هدف تیراندازی شبه نظامیان مسلح قرار گرفت، اما به کمک صلحبانان اتحادیه آفریقا نجات یافتند.
این در حالی است که اخیرا خشونت ها علیه مسلمانان در این کشور به ویژه در بانگی، پایتخت ، تشدید شده است.
سازمان ملل متحد روز سه شنبه با اعزام پانصد نیروی نظامی اروپایی به کشور بحران زده آفریقای مرکزی موافقت کرد؛ این تعداد به چهار هزار نیروی حافظ صلح آفریقایی و هزار و ششصد نظامی فرانسوی خواهند پیوست.
سازمان ملل خواستار حضور ده هزار نیروی حافظ صلح بین المللی برای برقراری صلح و آرامش در آفریقای مرکزی است.
روز سه شنبه شورشیان مخالف دولت جمهوری آفریقای مرکزی تحت حفاظت نیروهای حافظ صلح مقر اصلی خود در مرکز بانگویی را ترک کردند؛ مبارزان سابق سلکا نیز اردوگاه خود را ترک کرده اند.
با خروج این نیروها، پس از چندین ماه خشونت، نفوذ شورشیان بر پایتخت کاهش یافت.
شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ای مجوز اعزام نیروهای اتحادیه اروپا را به جمهوری آفریقای مرکزی صادر کرد.
اعضای شورای امنیت روز سه شنبه قطعنامه ای را به اتفاق آراء به تصویب رساندند که در آن به اتحادیه اروپا اجازه داده می شود در مداخله نظامی فرانسه و اتحادیه آفریقا در جمهوری آفریقای مرکزی مشارکت کند.
در قطعنامه شورای امنیت آمده است تمام افرادی که صلح، ثبات و امنیت را در آفریقای مرکزی تهدید می کنند و همچنین کسانی که در برابر روند سیاسی دوران انتقال قدرت مانع تراشی می کنند و حقوق بشر را زیر پا می گذارند، با تحریمهایی (مسدود شدن دارایی ها و ممنوعیت مسافرت) روبرو خواهند شد.
بر اساس این گزارش، شورای امنیت با تشکیل کمیته ای مستقل، اسامی افرادی را که با تهدیدهای سازمان ملل روبرو خواهند شد، متعاقبا اعلام خواهد کرد.
در همین چارچوب، ژرار آرو، سفیر فرانسه در سازمان ملل اعلام کرد کشورش شماری از اسامی اشخاصی را در آفریقای مرکزی در دست دارد که مشمول تحریمهای شورای امنیت خواهند بود.
با تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت، اتحادیه اروپا 500 نظامی راهی آفریقای مرکزی خواهد کرد تا به یاری بیش از پنج هزار نیروی آفریقایی و هزار و 600 نیروی فرانسوی مستقر در این کشور بشتابند.
این در حالی است که به گفته سفیر فرانسه در سازمان ملل، دبیرخانه این سازمان بر این باور است که در کل باید بیش از 10 هزار نیروی صلح بان در جمهوری آفریقای مرکزی مستقر شوند تا به برقراری امنیت در این کشور بپردازند. چرا که وضع امنیتی این کشور بسیار وخیم و خاک آن گسترده است.
از سوی دیگر، کاترین سامبا پانزا، رئیس جمهوری موقت آفریقای مرکزی در گفت و گو با یک رادیوی فرانسوی، خواستار آن شد تا سازمان ملل با اعزام نیرو، ماموریت صلح بانی را در این کشور آغاز کند. به گفته خانم پانزا، پایتخت و دیگر شهرهای کشورش با ناآرامی و خشونت روبرو بوده و شمار کنونی نظامیان برای برقراری امنیت کافی نیست.