تولید و مصرف برق در چین
بزرگترین نیروگاه خورشیدی چین و دومین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان در شهر اوردوس، مغولستان داخلی واقع شده و با سرمایه ۱۲ میلیارد یوان (۱.۶ میلیارد دلار) احداث شده است.
این طرح که بزرگترین نیروگاه خورشیدی در یک سایت در چین و دومین نیروگاه خورشیدی بزرگ در جهان محسوب میشود، در شهر اوردوس، مغولستان داخلی واقع شده و با سرمایه ۱۲ میلیارد یوان (۱.۶ میلیارد دلار) احداث شده است.
این نیروگاه که بخشی از طرح «انتقال برق از غرب به شرق» چین است، شامل ۵.۹ میلیون پنل خورشیدی، دو پست ۵۰۰ کیلوولت و ۸ پست تبدیل ۲۲۰ کیلوولت است. این نیروگاه همچنین دارای سیستمهای نصب انعطافپذیر و بازوهای رباتیک برای افزایش کارایی است. گفتنی است در حال حاضر بزرگترین نیروگاهخورشیدی عملیاتی در جهان، مزرعه خورشیدی ۳.۵ گیگاواتی Midong در منطقه سینکیانگ چین است.
وسعت این مزرعه خورشیدی کمی کمتر از تهران است و برق تولیدی آن ۵ برابر نیروگاه اتمی بوشهر. دستاوردی که چین را در صدر کشورهای جهان از نظر استفاده از انرژیهای تجدید پذیر قرارداده است.
هم اکنون ۱۸۰ گیگاوات انرژی خورشیدی در مقیاس شهری و ۱۵۹ گیگاوات انرژی بادی در حال ساخت است. مجموع این دو تقریباً دو برابر مجموع سایر نقاط جهان است و بر اساس دادههای جدید مرکز رصد جهانی انرژی Global Energy Monitor، این ظرفت تولید برق میتواند انرژی مورد نیاز کشوری همچون کره جنوبی راتامین کند.
شورای برق چین به تازگی اعلام کرده ظرفیت تولید برق در سال ۲۰۲۴ درچین با رشد ۷ درصدی به حدود ۱۰ میلیارد مگاوات ساعت میرسد معادل یک سوم برق تولیدی درجهان است. اما این میزان تولید توجیهی برای مصرف بی رویه نشده است. زیرا اگرچه چین در تولید برق اولین کشور جهان ست. اما درسرانه مصرف در رتبه ۲۴ جهان است.
صرفه جویی در سرانه مصرف برق خانوارها دست دولت چین را برای تامین انرژی مورد نیاز صنایع در این کشور باز گذاشته است. تقاضای برق چین در سال گذشته میلادی به میزان ۶.۴ درصد افزایش یافت که تحت تاثیر تقاضای بخشهای خدمات و صنعت بوده است.
هم اکنون بسیاری از صنایع بزرگ، مزارع کشاورزی و حتی بسیاری از ساختمانهای اداری، تجاری و مسکونی، برق مصرفی را خودشان با نصب پنلهای خوشیدی و یا نیروگاههای کوچک مقیاس تامین میکنند.