پخش زنده
امروز: -
مردم غزه با اراده ای قوی امیدوارند که زندگی عادی در غزه بار دیگر از سر گرفته شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، مردم غزه امیدوارند که زندگی عادی در غزه بار دیگر از سر گرفته شود. ابوبکر ابوعابد، خبرنگار ما به اردوگاه آوارگان در دیرالبلح رفته است. او از مراسم جشن تولد یک نوزاد از سوی مادرش گزارش میدهد.
مراسم جشن تولد برای این نوزاد و چند کودک دیگر در یک وضعیت غیرعادی برگزار شده است. امروز روز تولد این نوزاد است. او یکساله شده است. مادر او که تنها پسرش و همچنین مادرش را از دست داده است، تصمیم به برگزاری مراسم جشن تولد برای نوزادش گرفته است. این نشان میدهد که امید برای همیشه ادامه دارد. وقتیکه کیک بریده میشود همه خانواده گردهم جمع میشوند. این تولد یکسالگی دختر وی است. این مراسم در میانه تاریکی و شرایط اضطراری برگزار میشود. این در حالیست که بسیاری از بیم حملات رژیم صهیونیستی پناه گرفته اند. این مادر به دلیل مرگ عزیزان خود به شدت از نظر روانی آسیب دیده است، اما با این وجود مراسم جشن تولد یکسالگی نوزاد خود را در این جهان فاقد عدالت برگزار کرده است. او امیدوار است که روزی به خانه اش بازگردد و دیگر اعضای خانواده خود را پیدا کند.
مادر کودک فلسطینی: احساس شادی در اینجا مشاهده میشود. اما ما در میانه جنگ هستیم. ما مجبور شده ایم که خانههای خود را ترک کنیم. زندگی ما واقعا دشوار شده است. بهای مواد غذایی بسیار بالاست. ما برای تهیه شیرخشک و پوشاک برای نوزاد خود با مشکلات زیادی روبرو هستیم. همه چیز در اینجا به شدت گران است. من در زمانیکه حامله بودم از گرسنگی رنج میبردم. اما از اینکه خداوند این دختر را به من پس از کشته شدن پسرم داد، بسیار خوشحالم.
زن فلسطینی: ما بسیار خوشحال هستیم. ما این جشن تولد را برگزار کرده ایم و امیدواریم که به خانههای خود در غزه بازگردیم. ما امیدواریم که به خانهها و مدارس خود بازگردیم. ما امیدواریم که انشاء الله جنگ روز در غزه به پایان برسد.
خبرنگار: این نوزاد و کودکان دیگر هنوز به آینده خود اطمینان ندارند. آنها نمیدانند که آیا روز بعد زنده خواهند بود یا نه. در غزه بیش از ۴۴ هزار نفر کشته شده اند که بیشتر آنها زن و کودک هستند. بیش از ۱۰۰ هزار نفر هم زخمی شده اند. این موضوع سبب نشده است که اراده مردم فلسطین دچار آسیب شود. همه آنها امیدوارند که روزی به خانههای خود بازگردند.
گرسنگی در غزه به وضع فاجعه بار رسیده
بررسیها نشان میدهد گرسنگی در میان مردم غزه به اوضاع فاجعه باری رسیده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی، دفتر رسانهای دولتی فلسطین در غزه اعلام کرد با ادامه محاصره غزه از سوی رژیم اسرائیل، گرسنگی مردم غزه به سطح فاجعه بار رسیده است. رژیم اسرائیل با ادامه محاصره غزه همچنان به کارزار نسل کشی در سرزمینهای فلسطینی ادامه میدهد. دولت فلسطین هم شکست کمک رسانی سازمانهای کمک رسان را در ارائه کمکهای غذایی به فلسطینیان ساکن غزه محکوم کرد. در این بیانیه آمده چنین سازمانهای کمک رسانی همانند برنامه جهانی غذا همچنان از توزیع آرد به خانوادههایی که در صفهای طولانی برای دریافت نیازهایشان قرار دارند خودداری میکنند. دولت فلسطین میگوید اسرائیل از آغاز جنگ در غزه از ۴۲۰ روز گذشته تاکنون، از گرسنگی به عنوان سلاحی ضد مردم غزه به خصوص زنان و کودکان استفاده میکند. این بیانیه پس از آن صادر شد که یک کودک و دو زن در دیرالبلح واقع در مرکز نوار غزه، به دلیل ازدحام بیش از حد مردم در مقابل یک نانوایی زیردست و پا مانده و جانشان را از دست دادند.
حمله رژیم صهیونیستی به مجروحی که در یک گاری بود
کانال تلگرام الجزیره فلسطین با انتشار تصاویری نوشت: هواپیماهای رژیم اشغالگر یک گاری را در بیت لاهیا در شمال منطقه غزه، که مجروحی روی آن بود، هدف قرار دادند.
وضعیت اسف بار کودکان در چادرها در شمال غزه
کانال تلگرام مجله میم مرآتنا با انتشار تصاویری نوشت: زیر بارش باران و سرمای شدید، کودکان آواره در شمال غزه در تلاشند زیر چادرهای فرسوده و با وجود محاصره رژیم اشغالگر اسرائیل که گرمای زندگی و امید به نجات را از آنان سلب کرده است، زنده بمانند.
لحظه نجات جوان فلسطینی از زیر آوار در غزه
کانال تلگرام شبکه الاقصی تصاویری از لحظه نجات و خروج یک جوان از زیر آوار خانه اش منتشر کرد که در حمله رژیم اشغالگر به شهر غزه، ویران شده بود.
مجروحیت شدید کودک فلسطینی در حمله به النصیرات
کانال تلگرام الرساله با انتشار تصاویری نوشت: شمس البابلی دختر بچه ۷ ساله در حمله رژیم اشغالگر به منزلشان در اردوگاه النصیرات در مرکز منطقه غزه، به شدت مجروح شد.
خبرنگار: حالت چطوره؟ اسمت چیه؟
کودک: الحمدلله.. شمس
- کجا مجروح شدی شمس؟
- در خانه بودم.
- در خانه بودی؟ خب چه اتفاقی در خانه برایت افتاد؟
- داشتیم راه میرفتیم که ما را هدف قرار دادند.
- داشتید راه میرفتید وقتی شما را بمباران کردند؟!
ان شاء الله سلامت باشی.
تلاش برای خارج کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار در غزه
کانال تلگرام شبکه قدس فید تصاویری از تلاش نیروهای امداد و نجات برای خارج کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار منزل خانواده کحیل منتشر کرد که در حمله رژیم اشغالگر به منطقه الرمال در غرب شهر مدینه هدف قرار گرفت.
رژیم اشغالگر اسرائیل زندانیان و خانواده آنها را از نظر جسمی و روحی زیر فشار قرار میدهد
شبکه تلویزیونی «پرس تی وی» روز جمعه گزارش داد: رژیم اشغالگر اسرائیل زندانیان و خانواده آنها را از نظر جسمی و روحی زیر فشار قرار میدهد.
اقدام نیروهای اسرائیلی به بازداشت و حبس بی محاکمه «رولا ابراهیم حسنین» , خبرنگار فلسطینی، هزینههای سنگینی برای خانواده او به بار آورده است. فرزند خردسال او دلتنگ مادرش شده است و بهانه او را میگیرد و وضعیت سلامتی حسنین به علت نبود مراقبتهای پزشکی کافی در حبس بدتر شده است. این نشان دهنده حبس بدون محاکمه مردم فلسطین توسط اسرائیل است. «نقاء حمد» , خبرنگار ما، از رام الله در کرانه باختری اشغالی گزارش میدهد.
خبرنگار: «رولا حسنین» نه تنها یک خبرنگار است، بلکه به منزله صدای مردم فلسطین است. او یک مادر در میان شمار بسیاری از زنان فلسطینی است که در زندانهای اسرائیل زندانی هستند. او هم اکنون در پشت میلههای زندان به سر میبرد و صدای وی ساکت شده است. نیروهای اسرائیلی او را به اتهام واهی دامن زدن به تنشها بازداشت کردند. اینجا در رام الله ماجرای حسنین در میان مردم موضوعی شناخته شده است. بازداشت او پرسشهای فراوانی را درباره آزادی رسانهها برانگیخته و هزینههای سنگینی را برای خانواده او به همراه داشته است.
دکتر شَدی بریجه، همسر خبرنگار بازداشتی: بازداشت رولا، یک جنایت ضد مادر بودن و خبرنگار بودن است. او مادر دو کودک است و از ناراحتی کلیوی مزمن رنج میبرد. او وضعیت بد زندان را بدون غذای کافی، مراقبت پزشکی و بدون لباس گرم با نزدیک شدن زمستان هر روز تحمل میکند. زندانیهای آزاد شده وضعیت دشوار زندانیان زن را برای همه اعلام کرده اند.
خبرنگار: فرزند رولا هر روز بهانه مادر خود را میگیرد.
دکتر شَدی بریجه، همسر خبرنگار بازداشتی: فرزند من به مادر خود برای مراقبت و تغذیه، وابستگیهای فراوانی دارد. پس از بازداشت ناگهانی رولا، فرزند ما شوکه شد و از خوردن شیرخشک خودداری کرد و ما او را که بیمار شده بود به بیمارستان بردیم.
خبرنگار: خانواده این خبرنگار درباره وضعیت سلامتی جسمی و روانی او نگران هستند.
هدیل حسنین، خواهر خبرنگار بازداشتی: رژیم اشغالگر زندانیان را از نظر جسمی و روحی زیر فشار قرار میدهد. دو بار اعلام شد که رولا آزاد خواهد شد، اما زمانی که آزاد شدن او نهایی شد او را بار دیگر به زندان فرستادند. این فشار روحی سنگینی به او وارد کرد.
خبرنگار: اسرائیل درباره وضعیت خبرنگاران همیشه دروغ میگوید و به روشی غیرانسانی با آنها همانند همه فلسطینیها رفتار میکند. به نظر من، اسرائیل باید به علت این اقدامها پاسخگو باشد و باید به این علت مجازات شود. موضوع رولا نشان دهنده هزینههایی است که اشغالگری بر خانوادهها وارد میکند. درخواستها برای آزادی او بیشتر شده است. پرسشی که وجود دارد، این است که جامعه بین المللی آیا به این سیاستها پایان خواهد داد و خواهان اجرای عدالت درباره فلسطینیهای بازداشتی خواهد شد؟
خبرنگار پیشین سی ان ان: مردم غزه در لبه پرتگاه مرگ و زندگی قرار دارند
«آروا دیمِن» , خبرنگار پیشین سی ان ان، روز جمعه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی جی تی ان» گفت: مردم غزه در لبه پرتگاه مرگ و زندگی قرار دارند.
مجری: اقدام اسرائیل به اجرای عملیات زمینی و بمباران هوایی غزه بر زندگی شماری از کودکان فلسطینی سایه انداخته است. آثار و جراحتهای جنگ تنها فیزیکی نیستند. بنیانگذار نهاد (خیریه و امدادرسان) «اینارا» آسیبهای این کودکان را به چشم دیده است. این یک سازمان بشردوستانه برای فراهم کردن کمکهای پزشکی و روانپزشکی برای کودکان در بخشهای مرزی است. او همچنین خبرنگار پیشین سی ان ان است. او همکار پیشین من است و هم اکنون از غزه به من میپیوندد. به برنامه ما خوش آمدید! شما در مکانهای جنگی فراوانی کار کرده اید. شما در عراق، افغانستان، لیبی و دیگر بخشها کار کرده اید. به ما درباره وضعیت غزه و اینکه چرا این بار وضعیت متفاوت است، مطالبی بگویید؟
آروا دیمن، خبرنگار پیشین سی ان ان: این نخستین سفر من به غزه نیست. وضعیت غزه مرا شوکه زده کرده است. نخستین بار در ماه مارس به آنجا رفتم. وضعیت در غزه بسیار متفاوت شده است. به خوبی میتوان حجم ویرانیها را در آنجا مشاهده کرد. به خوبی میتوان دید که مردم از نظر روحی و روانی به شدت آسیب دیده اند. هر ساختار و شبکهای که باید در جهت محافظت از جان افراد باشد، کاملا از بین رفته است. این وضعیت آسیبهای روانی را به افراد وارد کرده است. صدای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین اثر ویران کننده بسیاری بر روحیه مردم داشته است. مردم میگویند ما الان زنده هستیم، اما ممکن است که تا لحظههای دیگر زنده نباشیم. من با یک مادر در یکی از خیابانها صحبت میکردم و او به من گفت که به شدت نگران فرزندش است. او به من گفت که سر خواهرش و دخترش در بمباران اسرائیل از تنش قطع شده بود و این اثر بسیار بدی بر روی روحیه او داشته است. او در حالی که گریه میکرد این سخنان را به من گفت. وضعیت موجود مرا کاملا دچار نوعی سردرگمی کرده است. این زن گفت با این حال به زندگی خود ادامه میدهد، زیرا فرزندان دیگری دارد. من در آن لحظه به این نتیجه رسیدم که این زن همزمان باید دردهای موجود را تحمل کند و همزمان از فرزندان دیگر خود محافظت کند. او از لحاظ روحی به شدت آسیب دیده بود. او نمیتوانست بخوابد و در تمام شبانه روز بیدار بود. در «روز جهانی کودک» ما دیدیم که افراد بسیاری تلاش میکردند که کودکان را شاد کنند، اما بسیاری از کودکان گوشه گیر شده بودند. بسیاری از کودکان به شدت از نظر روحی آسیب دیده اند و بازی نمیکنند. فجایع موجود به شدت ذهن آنها را به خود مشغول کرده است و آنها در قفسی از فکرهای ناراحت کننده گرفتار شده اند. من موارد بسراری را در آنجا مشاهده کرد.
مجری: ما تصویرهایی را از روز جهانی کودک که در غزه گرفته شده اند، پخش میکنیم. شما و نهاد تحت نظارت شما تلاش کرده اید که اندکی شادی و امید را برای این کودکان به وجود آورید. این کودکان در زندگی خود آسیبهای روحی فراوانی دیده اند. بسیاری از این کودکان در غزه مستاصل و درمانده شده اند. فعالیت نهادهای غیردولتی مردم نهاد همانند شما، تا چه اندازه در غزه دشوار است؟ آیا دولت اسرائیل با شما در انجام ماموریت و اقداماتتان همکاری لازم را انجام میدهد؟ آیا با شما همکاری میکند که کمکها به دست افراد برسد؟ آیا شما نگران سلامتی خود و سلامتی کارکنان خود هستید؟
آروا دیمن، خبرنگار پیشین سی ان ان: وضعیت بسیار دشواری (بر غزه) حاکم است. وضعیتی که اسرائیل در آنجا به وجود آورده است؛ انجام هر کاری را غیرممکن ساخته و فلج کننده است. زیرساختهای بشردوستانه که تلاش میکنند که کمکها را وارد غزه کنند بی اثر شده اند. شمار فراوانی از کارکنان آنها کشته شده اند. بسیاری از نهادهای بشردوستانه دیگر توانی برای فعالیت ندارند. نهادهای امدادرسانی بسیاری وجود دارند. اما موضوع اصلی این است که آنها نمیتوانند فعالیت لازم را انجام دهند.
مجری: شما چه طرفی را سرزنش میکنید؟ چه کسی را باید سرزنش کرد؟
آروا دِیمِن، خبرنگار پیشین سی ان ان: این وضعیت نتیجه اقدامهای اسرائیل است. ما شاهد وجود میزان زیادی کمک در پشت گذرگاهها هستیم، اما اجازه ورود آنها به غزه داده نمیشود. تنها مقدار اندکی کمک وارد میشود. غذای کافی خارج از نوار غزه وجود دارد، اما برای مدت دو ماه است که در آنجا معطل مانده اند. این غذا وارد غزه نمیشود. مدت انتظار کاروانهای حامل کمکهای امدادی برای ورود به نوار غزه به طور متوسط ۷۴ روز است. این نشان میدهد که به طور میانگین چگونه یک کامیون حامل کمک باید در گذرگاهها توقف کند و منتظر بماند. از طرف دیگر، اسرائیل باید کامیونها را بازرسی کند. از دیگر سو، بسیاری از بخشهای نوار غزه زیر بمباران اسرائیل قرار دارد و توزیع این کمکها نیز مشکل دیگری است. از طرف دیگر، خطر غارت کامیونها وجود دارد.
مجری: ما ماجراهای غم انگیز فراوانی را در غزه شنیده ایم. من از اینکه شما برای کمک به مردم غزه در آنجا هستید، بسیار خوشحال هستم و این کار شما را دوست دارم. اما مردم که با این وضعیت کمبود شدید مواد غذایی روبه رو هستند، چگونه نجات پیدا میکنند؟
آروا دیمن، خبرنگار پیشین سی ان ان: مردم غزه در لبه پرتگاه مرگ و زندگی هستند. آنها به سختی نجات پیدا میکنند. من اوایل وقت امروز برای دیدار با یک پسر هشت ساله رفتم. او از یک بیماری رنج میبرد. مغز او دچار آسیب شده بود. او بسیار آسیب پذیر شده بود. با وجود این بیماری از طرف دیگر او با کمبود مواد غذایی روبه رو بود و به شدت دچار سوء تغذیه شده بود. او به اندازهای لاغر شده بود که قابل باور نبود. مادر او تلاش میکرد که غذایی برای او تهیه کند. هم اکنون آرد کمی در جنوب و مرکز نوار غزه وجود دارد. هیچ سبزی و میوهای در بازارها وجود ندارد. اگر هم وجود داشته باشد آنقدر گران است که هیچ فردی نمیتواند آن را خریداری کند. از نظر مواد پروتئینی هم وضعیت به همین منوال است. ۶ هفته است که در اینجا گوشت مرغ وجود ندارد. ما شاهد کاهش شدید کمکهای بشردوستانه هستیم. با این وجود نهاد ما تلاش میکند که با وجود بهای بالا برخی از اقلام آنها را خریداری کند و در بین مردم نیازمند توزیع کند. اسرائیل اجازه ورود به کامیونها را نمیدهد و شمار آنها به شدت کاهش یافته است. مردم به شدت با کاهش مواد غذایی روبه رو هستند. از طرف دیگر، دسترسی به نهادهای درمانی وجود ندارد. همه زیرساختها از میان رفته اند. در اینجا یک موز ۲۵ دلار قیمت دارد. از طرف دیگر، از فعالیت ۹۰ درصد نهادهای بشردوستانه در شمال غزه نیز جلوگیری شده است.