پخش زنده
امروز: -
با اعلام وضعیت نارنجی برای کیفیت هوای خرمشهر، حدود بیست روز آلوده، یک ماه اخیر در کارنامه هوای این شهرستان به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، براساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، شاخ کیفی هوا در شهرهای خرمشهر با ۱۱۸، اهواز با ۱۴۹ و رامهرمز با ۱۱۰ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس قرار دارند.
در این مدت وضعیت هوا در شهرهای آبادان، اندیمشک، ایستگاههای نیوساید و اداره کل محیط زیست در اهواز، بهبهان و هویزه به علت نبود آلودگی قابل قبول اعلام شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا ناسالم است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیتها را کاهش دهند.
براساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
داوود میرشکاری مدیر کل محیط زیست خوزستان علت اصلی آلودگی هوا در آبادان و خرمشهر عمدتاً به عوامل زیر مربوط میشود:
۱. ریزگردها و گرد و غبار محلی و منطقهای: مجاورت این شهرها با بیابانهای داخلی و خارجی منجر به ورود حجم زیاد ریزگردها به مناطق مسکونی میشود. بادهای موسمی و نبود پوشش گیاهی کافی این شرایط را تشدید میکنند.
۲. فعالیت صنایع نفتی و پتروشیمی: وجود پالایشگاهها و تأسیسات صنعتی در آبادان و نزدیکی به مناطق نفتخیز، سبب انتشار آلایندههای صنعتی و گازهای سمی در هوا شده است.
۳. ترافیک و آلایندههای شهری: مصرف سوختهای فسیلی در خودروها و وسایل نقلیه سنگین در این مناطق نیز از عوامل افزایش آلایندههای گازی مانند دیاکسید کربن و نیتروژن است.
۴. شرایط جوی نامساعد: نبود بارندگی کافی و دمای بالا در این منطقه، امکان پراکنده شدن آلایندهها را محدود کرده و آلودگی هوا را تشدید میکند.
برای مقابله با این چالش، نیاز به برنامهریزی بلندمدت و اقدامات فوری در حوزههای کنترل ریزگردها، کاهش آلایندههای صنعتی و بهبود زیرساختهای شهری وجود دارد.