پخش زنده
امروز: -
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: صلح و سازش بیش از ۳۰ هزار پرونده در کلانتریها و پاسگاههای اهواز محقق شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در اولین دوره آموزشی هیاتهای صلح کلانتریها و پاسگاههای مرکز استان خوزستان که امروز، دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳ با موضوع هماندیشی و راهکارشناسی توسعه فرهنگ صلح و سازش برگزار شد، با گرامیداشت هفته بسیج، گفت: بسیج این نهاد مقدس نیرویی مردمی و برخاسته از بطن جامعه، نقش مهم و کلیدی در ارتقای همبستگی اجتماعی و تقویت فرهنگ صلح و سازش ایفا میکند.
وی افزود: پیامبر اسلام، به عنوان مصلحی بزرگ شناخته شده است که همواره برای گسترش صلح و سازش بین مردم تلاش میکرد. یکی از مهمترین جنبههای رسالت ایشان ترویج اخلاق و رفتارهای نیکو و تشویق به احترام متقابل و برادری بین انسانها بود.
حجت الاسلام امانت بهبهانی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) بارها بر اهمیت آشتی و حل اختلافها از طریق گفتگو و احترام متقابل تاکید کردهاند و فرمودهاند: افضل اعمال امتی، اصلاح ذات البین به این معنا که بهترین عمل در میان امت من، اصلاح روابط بین مردم است، ادامه داد: احادیث و آموزههای پیامبر اکرم و ائمه اطهار (ع) نشان از آن دارد که صلح و سازش نه تنها به عنوان ارزشهای اخلاقی بلکه به عنوان اصولی راهبردی برای زندگی فردی و اجتماعی در اسلام مدنظر است.
صلح و سازش در بیش از ۳۰ هزار پرونده در کلانتریها و پاسگاههای اهواز
وی گفت: کلانتریها و پاسگاههای مرکز خوزستان موفق به دستاوردی چشمگیر در رسیدگی به پروندههای قضایی شدهاند که در یک تلاش گسترده و هماهنگ، بیش از ۳۰ هزار پرونده به صلح و سازش مختومه شدهاند و از ورود این پروندهها به دستگاه قضایی جلوگیری کردهاند و این موفقیت چشمگیر، گواهی بر تعهد نیروهای انتظامی در ترویج صلح و پایداری اجتماعی است.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با اشاره به هدف از برگزاری این دوره آموزشی، گفت: این دوره با هدف ارتقای مهارتهای صلحجویی و میانجیگری میان نیروهای انتظامی و اعضای هیاتهای صلح برگزار شد و برگزاری این دوره آموزشی، نشاندهنده توجه ویژه به مقوله صلح و سازش در فعالیتهای انتظامی و ضرورت آمادگی نیروها برای ارتقای امنیت و همبستگی اجتماعی است و این حرکت میتواند الگویی برای دیگر استانها در راستای ترویج امنیت پایدار و فرهنگ سازش باشد.
سازش در ۵۰۰ پرونده محکوم به قصاص در خوزستان
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اضافه کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۵۰۰ پرونده محکوم به قصاص با تلاشهای اعضای شوراهای حل اختلاف، بزرگان، هیاتهای صلح و صلحیاران استان خوزستان به صلح و سازش انجامیده و مختومه شدهاند و این دستاورد برجسته، نشاندهنده تعهد و توانایی بالای شوراهای حل اختلاف در مدیریت و حل پروندههای قضایی مهم و حساس است.
وی نیروی انتظامی را به عنوان یکی از نهادهای ترویج دهنده صلح و سازش در جامعه دانست و گفت: نیروی انتظامی علاوه بر حفظ امنیت و برخورد با مخلان آسایش عمومی، نقشی پررنگ در حل و فصل اختلافات مردمی و ترویج فرهنگ صلح و سازش دارد. تلاشهای نیروی انتظامی در این زمینه، بخشی مهم از خدمات اجتماعی آنها به شمار میرود که به تثبیت امنیت پایدار و تحکیم روابط اجتماعی کمک شایانی میکند.