به گزارش واحد مرکزی خبر ، علیرضا مرندی در نشستی با خبرنگاران افزود : در کشور هر چهار سال یک بار با تغییر وزیر ، تمام معاونان ، تمام مدیران کل و روسای دانشگاه های علوم پزشکی عوض می شوند و هر چند شعار ما شایسته سالاری است ، کسانی روی کار می آیند که ناپخته هستند و در سیستم نبوده اند.
وی گفت : در سال های گذشته هر بار وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به ماه های آخر وزارت رسید متوجه شد باید نظام ارجاع داشته باشیم ولی بی فایده بود .
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود : مدیران تازه کار سلیقه ای عمل کرده اند و تا یاد بگیرند چگونه کار کنند زمان تغییر آنها رسیده است و این روند ادامه دارد .
وی همچنین گفت: در سال های بعد از انقلاب مدیریت درستی نداشته ایم و چون به اقتصاد مقاومتی توجه نکرده ایم ، خودمان را نیازمند نگه داشته ایم.
باید جلوی پزشکان زیرمیزی بگیر گرفته شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله پزشکان زیرمیزی بگیر هنوز در این کمیسیون مطرح نشده است ولی باید برای مقابله با چنین افرادی تصمیم بگیریم.
مرندی افزود: خودم دیدم که مسئولی از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی چند هفته قبل فهرستی به رئیس این کمیسیون داد و در اینکه فهرستی که از پزشکان زیرمیزی بگیرکلان اعلام شده متعلق به نامه وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی است ، شکی نیست.
وی در پاسخ به اظهارنظرهای مطرح شده درباره برخی افراد اعلام شده در این فهرست ، گفت: اگر این وزارتخانه اشتباهی کرده است ، آن را درست کند زیرا هنوز اسمی اعلام نشده و اسامی به اختصار ذکر شده است.
این عضو مجلس شورای اسلامی گفت : این مسئله جدید نیست و چند سال قبل مطرح شد ولی قرار بود ابتدا عده معدودی که تخلف بزرگی مرتکب شده بودند معرفی شوند .
مرندی افزود: چنین متخلفانی از نظر جامعه پزشکی معدود هستند ولی اگرچشممان را ببندیم ، چنین افرادی برای دیگر اعضای جامعه پزشکی هم الگو خواهند شد و همه فکر می کنند چنین کاری حق آنهاست .
وی گفت: باید جایی جلوی این کار را بگیریم چرا که گناه بزرگی است و به مردم اجحاف می شود و نظام و پزشکان بدنام خواهند شد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی افزود : پوشاندن عیوب ،خوب است ولی باید در کنار این کار ، امور اصلاح شود و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی بر این کار نظارت کند.
مرندی گفت: مشکل اینجاست که برخی از این متخلفان رفتار خود را خطا نمی دانند و وقتی هم به آنها اعلام می شود ، می گویند خطا نکرده اند و باز هم به کار خود ادامه می دهند و ما نمی دانیم چگونه با آنها برخورد کنیم .
با بودجه 93 می توان پرداختی مردم را در سلامت کم کرد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت : با مدیریت و هزینه خوب بودجه سال آینده بهداشت و درمان ، می توانیم پرداختی از جیب مردم را به کمتر از 30 درصد و حدود 20 درصد برسانیم .
مرندی افزود : در بودجه سال آینده این بخش نیز از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده ، نزدیک سه هزار میلیارد تومان به سلامت و بهداشت و درمان اختصاص داده شده است .
وی گفت : دولت هم پذیرفته است بودجه ای برای پرداخت حقوق در مواردی چون حق جذب کارکنان اختصاص دهد تا دیگر این پرداخت ها از جیب مردم نباشد .
رییس فرهنگستان علوم پزشکی تأکید کرد : اگر عقل، منطق و تدبیر نداشته باشیم با این بودجه و بیشتر از آن هم نمی شود مشکلی حل کرد ، باید اعتبارات را درست هزینه کنیم چرا که هم اکنون در این کار تخلف هایی رخ می دهد.
مرندی بر لزوم نظارت بر هزینه کردن بودجه نیز تأکید کرد و گفت : باید از این اعتبارات برای اصلاح امور استفاده کرد.
کمیسیون بهداشت مجلس و برنامهای برای افزایش موالید
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از تدوین برنامهای برای حمایت از افزایش موالید در این کمیسیون خبر داد.
مرندی گفت: این طرح با تبادل نظر و همکاری بسیاری از سازمانها از جمله سازمانهای موثر در فرهنگسازی تدوین شده است و تمهیدات و تشویق های منطقی برای افزایش موالید در نظر گرفتهایم.
وی افزود: در این طرح پیشنهادهایی برای تأمین مسکن، اشتغال، مهدکودک و هزینه فرزندآوری مطرح کردهایم که علاوه بر حمایت، اعتبار هم نیاز دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: برای رسیدن به هدف افزایش فرزندآوری خانوادهها علاوه بر چنین طرحهایی باید از هزینههای نابجا نیز کاست؛ همانگونه که در گذشته مردم به صرفهجویی و قناعت عادت داشتند.
مرندی افزود: زندگی امروز ما سرشار از چشم و هم چشمی است و این موضوع از برخی از خود ما مسئولان آغاز شده است؛ وقتی ما برای فرزندانمان جشنهای عروسی آنچنانی میگیریم مردم نمیتوانند جشن عروسی برگزار نکنند.
وی تاکید کرد: باید زمینه را نیز فراهم کنیم ولی فرهنگسازی بسیار مهم است.