بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری افزود: استان بوشهر از دیرباز در عرصه تالیف کتاب تاریخچه کهنT ریشهدار و غنی دارد که به دوره اولیه تمدن بینالنهرین وخلیج فارس میرسد.
وی اظهار کرد: نویسندگان استان در همه رشتههای علمی و فرهنگی قلم فرسایی کردهاند و شماری ازاین کتابها بهعنوان مرجع جهانی مطرح و برخی نیز کتابهای حوزه علمیه جهان تشیع هستند.
توجه و تقویت زیرساختهای کتابخانههای عمومی و تخصصی، ایجاد کتابخانههای تخصصی، غنیسازی کتابخانههای تخصصی و اختصاص یک میلیارد تومان برای خرید کتاب از سوی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، توجه و حمایت از کتابداران و بیمه آنها، ایجاد صندوق قرضالحسنه بدون تکلفات وام گیری برای تامین نیازهای زندگی کتابداران، توجه به پیشکسوتان عرصه کتاب و نویسندگان از مواردی بود که نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر مطرح کرد.
استاندار بوشهر هم بابیان اینکه خواندن کتاب برای همدلی برگرفته از شعار دولت و فرصتی مغتنم برای وفاق، انسجام و وحدت است، گفت: این وفاق و همدلی در استان باهدف خدمت و اهداف عالی است.
ارسلان زارع افزود: قطعا در استان زمینهسازی برای ارتقاء سطح دانش عمومی مردم و پرکردن اوقات فراغت از طریق کتاب و کتابخوانی وجود دارد، اما اقدامات بیشتری برای افزایش انس با کتاب و کتابخوانی باید صورت بگیرد و سرانه مطالعه افزایش یابد، اما گاهی به دلیل گسترش فضای الکترونیکی و مجازی ممکن است نگرانی پیش بیاید که شاید موجب کاهش علاقمندی به مطالعه کتاب شود.
وی اظهار کرد: توجه به سلیقه مخاطبان بهویژه در ایجاد کتابخانههای صوتی و دسترسی آنها به کتابخانههای الکترونیکی نه تنها از سوی متولیان اصلی که در دستگاههای دیگر آموزشی و مساجد موجب افزایش سرانه مطالعه میشود و امیدواریم علاقهمندی به مطالعه بهویژه در قشر دانشآموز افزایش یابد، البته در این میان نیازمند ایجاد محیطی آرام برای مطالعه هستیم که شمار این اماکن کم است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان بوشهر نیز گفت: بومیسازی چنین برنامههایی از موارد مهم است و در تلاش هستیم که مطالعه، نویسندگی و دورهمی نویسندگان را افزایش دهیم تا توجه ویژهای به این عرصه شود و انگیزه بیشتری برای نویسندگی ایجاد شود.
عبدالرحیم افزوغ افزود: اگر معرفی کتاب و توجه به مفاهیم درون کتاب درست و اصولی منتقل شود اثرگذاری ویژهای در ارتقاء جامعه خواهد داشت.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان بوشهر هم گفت: در یکسال گذشته در هر ۴ شاخص اصلی کتابخانهای رشد داشتهایم و بهنسبت سالهای قبل از میانگین متوسط کشور در همه این شاخصها بالاتر هستیم.
حیدر راهب افزود: در سرانه کتابخانهای در کشور به ازاء هر ۲۵ هزار نفر جمعیت ۱.۵ متر فضای کتابخانهای و در استان بوشهر ۲.۲ دهم فضای کتابخانهای وجود دارد.
وی اضافه کرد: در زمینه امانت کتاب هم سال گذشته ۵۰۰ هزار جلد کتاب تنها در کتابخانههای عمومی استان امانت دادهایم و در زمینه عضویت نیز سرانه استان ما ۵ نفر به ازاء هر ۱۰۰ نفر است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.
دراین آئین از تقریظهای رهبر معظم انقلاب برکتابهای «هواتو دارم»، «مجید بربری»، «بیست سال و سه روز» و «پاییز آمد» با موضوع شهدای جبهه مقاومت رونمایی و از کتابداران و خادمان فعال عرصه کتاب و کتابخوانی در استان و سه خانواده شهید مدافع حرم و قدس استان تجلیل شد.