آغاز دومین کنگره سراسری «پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین» مشهد
دومین کنگره سراسری «پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین» امروز در مشهد آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دبیر علمی دومین کنگره کشوری «پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین» امروز در این همایش گفت: بیش از هزار و ۲۰۰ شرکتکننده از جامعه پزشکی سراسر کشور، در این همایش سه روزه در مرکز بینالمللی همایشهای شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی حضور دارند.
دکتر حمیدرضا ریحانی افزود: در این کنگره سه روزه ۱۷ میزگرد تخصصی در رشتههای مختلف برپا خواهد شد و.همچنین در حاشیه این کنگره، ۱۱ کارگاه آموزشی در راستای توانمندسازی جامعه پزشکی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این کنگره سراسری دارای ۱۲ امتیاز بازآموزی برای کلیه شرکتکنندگان از گروههای مختلف جامعه پزشکی است.
پزشکی شخص محور، انقلابی در عرصه پزشکی
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد نیز در این کنگره، پزشکی شخص محور را آینده پزشکی خواند و گفت: پزشکی فرد محور یک رویکرد جدید و انقلابی در عرصه علوم پزشکی است، در این راستا محور کنگره سالانه علمی آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد به پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین اختصاص یافته است.
دکتر بیتا میرزایی ادامه داد: در پزشکی فرد محور از مشخصات ژنتیکی، محیط و شیوه زندگی فردی برای طراحی و هدایت برنامههای پیشگیری به هنگام، تشخیص زودرس بیماریهای مزمن به ویژه دیابت، چاقی، و بیماریهای سخت درمان از جمله سرطانها و هدفمند کردن تجویز داروها، انتخاب نوع درمان و تنظیم دوز مناسب دارو استفاده می شود.
دبیر اجرایی دومین کنگره کشوری پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین ادامه داد: به زبان ساده، درمان یک پروتکل انعطافپذیر خواهد داشت که میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
وی با بیان اینکه مفاهیم پزشکی فرد محور به روشهای مختلف در پزشکی جدید و در حوزه مراقبتهای بهداشتی تاکید دارد، اظهار کرد: این مراقبتها به خصوص در حیطه پیشگیری، پیشبینی آینده بیماری، درمان دقیق و مناسب کاربرد دارد.
میرزایی در خصوص کاربرد پزشکی فردمحور در تشخیص و مداخله درمانی گفت: در این رویکرد ژنوم فرد مورد نظر با ژنومهای مرجع مقایسه میشود و بر اساس اطلاعات به دست آمده میتوان به طریق مناسب و اختصاصی به درمان فرد پرداخت. در واقع ماهیت ژنتیکی فرد، استراتژی درمان را مشخص میکند.
اهمیت پزشکی شخص محور در اثربخشی دارو
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به کاربرد پزشکی شخص محور در حوزه دارو عنوان کرد: در پزشکی معمول، در اغلب موارد دارو با این ایده تجویز میشود که گویی تاثیر دارو برای همه افراد یکسان است، اما در واقع اینگونه نیست و هر فرد بسته به ماهیت بیان ژنی، شرایط محیطی، عادات غذایی، بیماریهای زمینهای، جغرافیای زندگی و غیره پاسخی که به دارو میدهد، متفاوت است.
میرزایی با بیان این که پزشکی فردمحور در حوزه دارو اثرگذاری بسیار زیادی خواهد داشت، افزود: استفاده از دانش ژنومیک در طراحی داروهای جدید و فرآیند پذیرفته شدن دارو توسط مراجع نظام سلامت نقش بزرگی ایفا خواهد کرد.
وی ادامه داد: نگاه شخص محور به بیماریهای مزمن با توجه به جنبههای زیستی، روانی، اجتماعی و بیماریهای مزمن، می تواند برخی چالش ها و بن بست های درمان این بیماریها را برطرف سازد.
دومین کنگره پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین از ۳۰ آبان ماه تا دوم آذرماه در مجتمع شهدای سلامت مشهد در حال برگزاری است.