پخش زنده
امروز: -
آئین ملی بزرگداشت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (دباغ)، چهارشنبه سی ام آبان، در تالار وحدت برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آئین ملی بزرگداشت بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (دباغ)، چهارشنبه سی ام آبان، در تالار وحدت، ساعت ۹ صبح برگزار می شود. در این مراسم جمعی از اساتید، پژوهشگران و مدیران ارشد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور درباره جایگاه و اهمیت این بانوی مبارز و انقلابی در بستر فرهنگی، دینی و سیاسی ایران اسلامی به سخنرانی می پردازند.
مرحوم مرضیه حدیدچی، معروف به مرضیه دباغ، در تهران مقدمات درسهای حوزوی را نزد آیت الله سعیدی، فراگرفت و در ادامه دروس فقه، اصول و اخلاق را نزد ایشان و امام راحل، و اساتید برجسته حوزوی، آموخت.
وی پس از درگذشت آیت الله العظمی بروجردی و آغاز نهضت روحانیت، با امامخمینی (ره) آشنا شد و در سال ۱۳۴۲ نخستین بار ایشان را در قم ملاقات کرد.
خانم دباغ نقش بسیاری در مبارزات زمان پهلوی و روشنگری مردم درباره اهداف قیام امام خمینی داشت و به دلیل همین فعالیتهای سیاسی علیه حکومت شاهنشاهی پهلوی، توسط ساواک دستگیر و مورد شکنجههای فراوان قرار گرفت.
مدتی پس از دستگیری وی، مأمورین کمیته مشترک ضد خرابکاری، موسوم به ساواک، دختر ۱۴ سالهی او رضوانه را نیز دستگیر کرده و به زندان انداختند.
شکنجه گران ساواک که بعدها اعتراف کردند در اسرائیل دورههای شکنجه گری را آموزش دیده اند، علاوه بر شکنجه خانم دباغ، دخترش را در مقابل دیدگان او مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار میدادند تا از این طریق مادر را به ستوه آورند که آنطور که در خاطراتش میگوید، صوت زیبای تلاوت قرآن توسط هم بندهایی مثل شهید آیت الله سعیدی، در زندانهای ساواک از جمله مواردی بود که به او قدرت مقاومت بیشتر میداد.
مرحوم مرضیه حدیدچی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی مأمور تشکیل سپاه غرب کشور شد و مدتی فرمانده سپاه همدان بود. وی در سال ۱۳۶۱ در کردستان مجروح شد.
یکی از اقدامات خانم دباغ، تشکیل انجمن دفاع از فلسطینیان بود که به گسترش فرهنگ مقاومت و روشنگری جهانی در مساله فلسطین میپرداخت.
مرضیه حدیدچی، معروف به «دباغ» نماینده مجلس شورای اسلامی در دورههای دوم و سوم و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بود.
وی به فرمان امام راحل، عضو هیئت سه نفر از سفیران جمهوری اسلامی در سفر به شوروی و ابلاغ نامهی امام خمینی به گورباچوف بود .
خانم دباغ، که امام خمینی ایشان را خواهر طاهره خطاب میکرد، پس از تحمل یک دوره بیماری در سال ۱۳۹۵ درگذشت و در حرم امامخمینی (ره) به خاک سپرده شد.