پخش زنده
امروز: -
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: یکهزار و ۲۶۹ فرد HIV مثبت در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر ناصر ضیغمی با اشاره به گرامیداشت اطلاعرسانی روز جهانی ایدز سال ۱۴۰۳ از ۲۰ آبانماه تا ۲۰ آذرماه در خصوص وضعیت ابتلا به ویروس HIV در شهرهای تابعه این دانشگاه در خوزستان گفت: براساس نظام جامع مدیریت دادههای الکترونیک HIV دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، یکهزار و ۲۶۹ فرد HIV مثبت زنده در شهرهای تابعه این دانشگاه شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه یکهزار و یک نفر از این تعداد، تحت مراقبت و ۹۵۵ نفر تحت درمان و حدود ۹۵ درصد از افراد تحت مراقبت یا درمان قرار دارند، افزود: ۶۲ درصد کل موارد شناختهشده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال و ۷۶ درصد کل موارد شناسایی شده نیز مرد و ۲۴ درصد زن هستند.
دکتر ضیغمی با اشاره به اینکه میزان بروز این بیماری در خوزستان با وضعیت کشوری تفاوت چندانی ندارد، ادامه داد: مهمترین راه انتقال ویروس HIV اعتیاد تزریقی است، اما متاسفانه انتقال از راه تماس جنسی محافظت نشده هم رو به افزایش است. تماس جنسی محافظت نشده با فرد مبتلا، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مانند تیغ و سوزن خالکوبی، دریافت خون و فرآوردههای خونی آلوده و انتقال از مادر مبتلا به نوزاد در دوران بارداری، زایمان و شیردهی، راههای انتقال HIV هستند.
معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان میگوید: باید توجه شود HIV از طریق تماسهای معمول مانند دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن، عطسه و سرفه، استفاده از استخر، توالت و حمام مشترک منتقل نمیشود. هر چند در حال حاضر درمان قطعی که ویروس HIV را از بین ببرد وجود ندارد، اما درمانهای موجود میتوانند بیماری را تحت کنترل قرار دهند و موجب بهتر شدن کیفیت زندگی افراد مبتلا و افزایش طول عمر آنها شود.
ضعیغمی اضافه کرد: درمان HIV، کلید پیشگیری است از این رو توصیه میشود افرادی که سابقه رفتارهای پرخطر دارند با انجام آزمایش HIV، هرچه سریعتر از وضعیت ابتلای خود به HIV مطلع شوند تا بتوانند از خدمات درمانی و مراقبتی مناسب در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری بهرهمند شوند و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
وی گفت: در صورتی که فردی در زمینه ابتلا به HIV نیاز به مشاوره داشته باشد باید با مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان محل سکونت خود تماس بگیرد. شهروندان اهواز نیز میتوانند برای انجام مشاوره به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری اهواز در زیتون کارمندی، خیابان زاویه بعد از بیمارستان ابوذر، روبهروی کوچه هدایت مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۳۴۴۵۴۶۰۰ در ساعتهای اداری تماس بگیرند. همچنین شهروندان دیگر شهرستانها میتوانند برای انجام مشاوره به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند.
به گفته دکتر ضیغمی؛ همه نشانیهای مراکز ارائهدهنده خدمت تشخیص HIV از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir قابل دسترس عموم است.
وی با اشاره به اقدامات معاونت بهداشت و مراکز بهداشت در این خصوص عنوان کرد: آموزش به عموم مردم به ویژه جوانان و افراد دارای رفتار پرخطر، انجام آزمایش رایگان از افراد مشکوک به بیماری و تست تشخیصی HIV در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری به صورت کاملا محرمانه و رایگان و درمان و مراقبت رایگان بیماران مبتلا به ایدز در این زمینه انجام میشود.