پخش زنده
امروز: -
فرماندار آبادان: با استقرار و راه اندازی بندر فاو تجارت و اقتصاد دریایی با کشور عراق رونق میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ احسان عباسپور در نشست هم اندیشی سرکنسول عراق در خوزستان و اتاق بازرگانی آبادان گفت: ارتباطات خوبی در زمینههای اقتصادی و فرهنگی با کشور عراق به خصوص استان بصره داریم و استقرار سه اتاق بازرگانی در استان خوزستان میتواند نقش موثر و پررنگی در توسعه اقتصادی ایفا کند.
او افزود: در دو سال گذشته جلسات بسیاری با استاندار بصره برای راه اندازی بندر سیبه برگزار شد و کشور ایران در این زمینه مشکلی ندارد، اما باید اداره گمرک در کشور عراق مستقر شود.
فرماندار آبادان ایجاد بازارچه مرزی در اروندکنار را زمینه ساز گسترش اقتصاد در منطقه دانست و گفت: اتاق بازرگانی آبادان باید در این زمینه پیشرو باشد و در قدمهای نخست این بازارچه باید با حجم ۳ تا ۶ میلیون دلار راه اندازی شود و در صورت توافق این میزان گسترش یابد.
راجح الموسوی سفیر سابق عراق گفت: شما برادران ما در ایران هستید و ما برای پیشرفت و توسعه اقتصادی دو کشور برنامههای متعددی را با هم انجام داده ایم که در این زمینه نشستها و جلسات پرشمار بوده، اما به دلیل کم کاری از هر دو طرف، اما بازدهی کم بوده است.
او افزود: در گذشته حجم تجارت بین دو کشور ۱۵ میلیارد دلار بود، اما در حال حاضر این حجم به شدت کاهش یافته است.
سفیر سابق عراق ادامه داد: در حوزه اقتصادی باید با یک نشست مشترک بین دو کشور مشکلات ترانزیت مرزی را برطرف کرد تا حجم صادرات و واردات رونق پیدا کند.
سید وسام الموسوی سرکنسول عراق در خوزستان در این نشست گفت اگر از امروز تا ابد در مورد روابط دوستانه و برادرانه دو کشور صحبت کنیم کم است به خصوص با رهبری رهبر فرزانه حضرت آیت الله خامنهای که آفتاب تابان ولایت برای دو کشور هستند.
او افزود: امیدواریم با این جلسات و پیگیری نتیجهها بتوانیم به رونق اقتصادی مورد نیاز دو کشور دست پیدا کنیم.
سرکنسول عراق در خوزستان ادامه داد: زمانی که موضوع بندر سیبه به میان میآید باید گفت که سیبه بندر رسمی ندارد، اما بندر واصلیه تمام زیر ساخت هایش برای تجارت بین دو کشور فراهم شده است و مشکل اصلی، اما نبود زیر ساخت اداره گمرک و گذرنامه در این بندر است که باید تلاش کنیم هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود و میتوانیم حجم صادارات و واردات از این بندر را به ۱ میلیارد دلار برسانیم.
اگر این بندر به فعالیت برسد نیازمند بازارچههای بزرگ مرزی در دو طرف هستیم که همین باعث ایجاد اشتغال پایدار خواهد شد.
او با اشاره به راه آهن شلمچه - بصره گفت: با جدیت در استان بصره این موضوع در حال پیگیری است و زیر ساختها برای ریل گذاری در سمت عراق انجام شده است و به زوی این ریل به مرز شلمچه خواهد رسید.
وی افزود: اتاقهای بازرگانیهای آبادان و خرمشهر میتوانند نقش پر رنگی برای توسعه اقتصاد داشته باشند، اما ورود ماشینهای شخصی به آبادان و خرمشهر مشکل اصلی است که در صورت ورود این ماشینها هر شهروند عراقی میتواند با خرید از بازارهای این دو شهرستان حجم بزرگی از اقتصاد و تجارت محلی صورت گیرد این کار برای رفع تحریم در منطقه تاثیر گذار است.