پخش زنده
امروز: -
تیم باستانشناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در شهر تاریخی خونج (آق کند امروزی) با هدف تعیین عرصه در اين شهر، موفق به کشف آثار دوره ساسانی تا قرن هشتم ه.ق شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی کاظمپور گفت: در اولین فعالیت باستانشناسی شهر تاریخی خونج کارشناسان شواهدی از فضاها و تزیینات معماری، سکههای متعلق به اوایل دوره اسلامی، گونههای مختلف سفال اسلامی (از جمله زرینفام، مینایی و لاجوردین)، قطعات شیشه و تجهیزات مرتبط با کورههای سفالپزی یافت شد.
وی افزود: شهر خونج با وسعت ۸۶ هکتاری در ردیف شهرهای مهم دوره اسلامی ایران قرار میگیرد که مرکز تلاقی جاده ابریشم و به دروازه ورود به آذربایجان مشهور است.
کاظم پور تصریح کرد: «سفال آق کند» از تولیدات این شهر تاریخی در قرنهای پنجم و ششم هجری بوده که از جاده ابریشم تجارت میشد.
وی افزود: خونج یکی از شهرهای تاریخی و تجاری ایران است که بعد از حمله مغول به آتش کشیده شد و به علت ویرانیها بومیان منطقه به آن «شهر سوخته» میگویند. افضلالدین محمد خونجی از عالمان معروف این شهر در قرن ششم بود که سلطان ایوبی مصر او را به دربار خود دعوت کرده و اسکان آلب ارسلان و سعدلوها در این شهر از مهمترین اتفاقات بزرگ این شهر تاریخی فرهنگی است.