کشت زعفران در استان اصفهان به دلیل نیاز کم آبی آن مورد اقبال قرار گرفته و در مجموع اصفهان از استانهای موفق در کشت زعفران است. عملکرد تولید زعفران در استان اصفهان ۶ کیلوگرم در هکتار بوده که بسیار بالاتر از میانگین کشور است. استان اصفهان رتبه چهارم کشور در تولید محصول زعفران را دارد. برداشت و فرآوری زعفران از اواخر مهر در مناطق سردسیر استان آغاز شده و به مرور به شهرستانهای معتدل و گرمسیر گسترش می یابد . شهرستان نطنز را میتوان مهد زعفران مرکز ایران معرفی کرد، چون قریب به ۸۰ سال پیش نخستین بار زعفران در یکی از روستاهای این شهرستان کشت شده است. در سالهای اخیر با کشت زعفران مهاجرت معکوس اتفاق افتاد و بسیاری از افراد بومی شهرستان برای کشت این محصول به زمینهای رها شده خود بازگشته اند، زیرا زعفران بهترین کشتی است که در ۱۵ تا ۲۰ روز فرآوری میشود و سودآور است.
عکاس :آزاده عزیزیان
تاریخ : ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ - ۱۲:۲۰