پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین گفت: با نصب برنامه «بهرو» شهروندان می توانند با تفکیک زباله ها و تحویل زباله های خشک به شهرداری، مبلغ هر زباله را در کیف پول خود شارژ نمایند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، هر فرد در قزوین روزانه ۸۰۰ گرم زباله تولید میکند که این آمار ۲ برابر استاندارد جهانی است.
درحال حاضر پسماند ۲۰۰ روستا و ۲۱ شهر استان به سایت پردازش پسماند محمدآباد انتقال مییابد که ساماندهی ان کاری بسیار سنگین ومشکلات خاص خودش را دارد.
عواملی نظیر رشد روزافزون جمعیت، توسعه صنایع، تغییر الگوی مصرف، استفاده از مواد تجزیه ناپذیر، در معرض خطر قرار گرفتن سلامتی انسان و تهدید محیط زیست و... لزوم توجه به مدیریت صحیح پسماند بیش از پیش ضروری است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: موضوع تفکیک از مبدا یکی از مقولههای اصلی مدیریت پسماند است. بیش از ۱۵ درصد از زبالههای ما خشک و قابل بازیافت است. باتوجه به آنالیزهای صورت گرفته و روشهای استاندارد به این ۱۵ درصد در شهر قزوین رسیده ایم. این درصد به فرهنگ و رفتار شهروندان دارد.
امینی گفت: روزانه در شهر قزوین حدود ۳۰۰ تُن زباله تولید میشود که ۴۵ تن از آن قابل تفکیک است که در داخل زباله فسادپذیر قرار نگیرد. در شهر قزوین بیش از ۶۰ درصد زبالهها فسادپذیر هستند. در مجتمع پردازش و دفع شهر قزوین دو خط جداسازی اقلام پسماند را دارند که ظرفیت ۵۰۰ تن را دارد. ارزش اقتصادی پسماند خشک بسیار متفاوت است. نایلون ارزش بسیار پایین دارد و اصلا تجدیدپذیر نیست.
وی اظهار کرد: جمع آوری زباله در ۸۰ درصد سطح شهر قزوین به صورت مکانیزه و ۲۰ درصد به صورت سنتی انجام میپذیرد. اولین گام در حوزه تفکیک از مبدا اینست که هزینههای جمع آوری زباله به شدت کاهش پیدا میکند. در یک سال گذشته در حوزه تفکیک بیش از صددرصد رشد داشته ایم، اما با نقطه مطلوب به شدت فاصله داریم.
امینی گفت: در حوزه مدیریت پسماند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است. از ابتدای سال بیش از ۵ هزار ساعت در زمینه آموزش و فرهنگ سازی انجام شده است. البته باتوجه به تفاهم نامه انجام شده از ماه آینده این فرهنگ سازی بیش از پیش در سطح شهر مشاهده خواهد شد. اولین ماموریت شهرداری در هر شهر جمع آوری زباله از سطح شهر است. این آموزش در مدارس نیز در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری قزوین گفت: سامانه به رو توسط شهروندان قابل نصب است که تاکنون کمتر از دو هزار شهروند در آن عضو هستند. این برنامه از منابع مختلف تلفن همراه به صورت رایگان قابل دریافت است و بر اساس تعرفههایی زبالههای از شهروندان خریداری میشود. در قبال زبالههای خشک قابل بازیافت میتوانند در این برنامه با همکاران ما هماهنگ شوند و مبلغ لازم در کیف پول آنها شارژ خواهد شد.
امینی تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ دهیاری و ۲۱ شهر زبالههای خود را به سایت پاکسار وارد میکنند. بیش از ۸۵ درصد زبالههای استان وارد این سایت میشود. در این سایت دفن به صورت کاملا بهداشتی انجام میپذیرد. همچنین کود کمپوست هم در این مجتمع تولید میشود.
وی اظهار کرد: موضوع صنعت زباله سوز به شدت پیچیده است و تکنولوژی بومی تا امروز به آن سطح نرسیده است و چندین شهر ساحلی و شمالی این موضوع را در دستورداشته اند. بر این اساس بدون اخذ مجوز نمیتوانیم در این حوزه ورود پیدا کنیم.