پخش زنده
امروز: -
فناوران کشورمان با بهرهگیری از پیشرفتهترین ابزارهای هوش مصنوعی به فناوری جدیدی دست یافتند که بهطور چشمگیری میتواند به جراحان در فرآیند جراحیهای پیچیده مغزی کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این دستاورد جدید بهطور چشمگیری میتواند به جراحان در فرآیند جراحیهای مغزی کمک کند و با بهرهگیری از پیشرفتهترین ابزارهای هوش مصنوعی، توانایی تفکیک و شناسایی دقیق عروق مغزی هر شخص را دارد.
علیرضا احمدیان، این فناوری را بهعنوان یک سامانه ناوبری جامع برای جراحیهای مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی و همچنین جراحیهای ستون فقرات و فک و صورت معرفی و تأکید کرد: این سامانه میتواند انواع جراحیها را از نمونه برداری های (بیوپسی) ساده تا جراحیهای پیچیده پوشش دهد و تأثیر زیادی در بهبود کیفیت و دقت عملها داشته باشد.
وی افزود : این سامانه بهویژه در جراحیهای پیچیده و خطرناکی که در گذشته منجر به مرگ و میر بالا میشد، نقش موثری دارد. در حوزه جراحی مغز و اعصاب، این سامانه تواناییهای متفاوتی از جمله استفاده در تحریکات عمقی مغز و تشریح توده ها دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تفکیک عروق مغزی هر شخص در این سامانه گفت: این فناوری نوآورانه با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته یادگیری عمیق، امکان تحلیل دادههای پیچیده پزشکی و تصویربرداری مغزی را فراهم میکند و قادر است به صورت دقیق و سریع ، عروق مغزی را تفکیک کرده و نقشهای دقیق از ساختار عروقی ارائه دهد. این امر میتواند به جراحان کمک کند تا جراحیهای خود را با دقت بیشتری برنامهریزی کرده و از خطرهای احتمالی در خلال عمل بکاهند.
علیرضا احمدیان افزود : استفاده از این فناوری به جراح این امکان را میدهد که مطمئن شود توده به طور کامل و بدون آسیب به بافتهای سالم اطراف برداشته شده است. همچنین، این سامانه نقاط مورد نظر را بهراحتی شناسایی کرده و موقعیت دقیق آنها را در حین جراحی مشخص میکند.
وی به کاربردهای این سامانه در جراحیهای گوش و حلق و بینی اشاره کرد و گفت : فناوری ناوبری باعث میشود جراحیهای تهاجمی با عوارض کمتری انجام شود و نتایج بهدست آمده نسبت به جراحیهای سنتی دارای کیفیت بسیار بالاتری باشد.
احمدیان درباره کاربردهای سامانه در جراحیهای ستون فقرات نیز تأکید کرد: ساختار پیچیده ستون فقرات، نیازمند ظرافت بالایی در جراحی است. جراحان برای اطمینان از موفقیت عمل و نتایج مطلوب باید با دقت میلیمتری محاسبات انجام دهند. از سامانه ناوبری میتوان برای ترمیم آسیبها و رفع فشار ریشههای عصبی بهره برد.
این فعال دانشبنیان گفت : در حال حاضر بیش از ۱۲۰ بیمارستان در ایران از این محصول استفاده میکنند و از نظر کیفی، این محصول کاملاً قابل رقابت با نمونههای خارجی است و در مقایسه با آنها، ۵۰ درصد هزینه کمتری دارد.