پخش زنده
امروز: -
طرح ایجاد و توسعه هنرستانهای همجوار واحدهای صنعتی با همکاری مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای این استان عملیاتی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش از این رییس هیات امنای مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای خراسان رضوی و برخی دیگر از اعضای آن به صورت خودجوش نسبت به راهاندازی هنرستان در کنار واحدهای صنعتی اقدام کرده بودند که نمونه آن هنرستان در کنار واحد دانشبنیان «نیان الکترونیک» و واحد «فرش مشهد» در شهرک صنعتی توس است.
محمد مهدی شکورزاده افزود: طبق هماهنگی که با مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنی و حرفهای استان و برخی دستگاههای اجرایی دست اندرکار در محل اتاق بازرگانی مشهد صورت گرفت، ایجاد و توسعه هنرستانهای همجوار واحدهای صنعتی که نیاز به نیروی ماهر دارند، تصمیمگیری شد.
رییس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: شرکت شهرکهای صنعتی استان یکی از پشتیبانهای توسعه هنرستان ها در جوار واحدهای صنعتی است که با این رویکرد میتوان در جهت تامین نیروی انسانی ماهر برای رستههای مختلف تولیدی گام بلندی برداشت.
شکوزراده گفت: از عمدهترین مشکلات مهارت نداشتن مهارت کافی نیروی انسانی است، لذا ایجاد هنرستان در کنار واحدهای صنعتی باعث میشود که دانش آموزان در کنار آموزشهای تئوری با محیط واقعی کار به صورت عملی آشنا شوند، در این صورت به تخصص لازم زودتر دست پیدا میکنند و آموزشهای مهارتی فنی و حرفه ای و کار دانش میتواند هدفمند شود.
او افزود: ایجاد هنرستان ها فقط برای واحدهای صنعتی کارساز نخواهد بود، بلکه واحدهای صنفی تولیدی نیز میتوانند نیروی انسانی ماهر مورد نیاز خود را از این هنرستان ها تامین کنند.
۷۲۶ هنرستان در خراسان رضوی دایر است
مدیر عامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزشهای فنیوحرفهای خراسان رضوی نیز در این باره گفت: در حوزه توسعه آموزش فنی و حرفهای اعضای مجمع مزبور به این نتیجه رسیدند که باید صاحبان صنعت و خدمات در رشتههای مهم شهر بتوانند به طور مشخص نیروهای خود را تربیت کنند.
منصوره شریف الحسینی افزود: ۷۲۶ هنرستان در خراسان رضوی با حضور ۱۲۲ هزار و ۹۴۶ نفر دانشآموز در حال تحصیل وجود دارد که همه آنان مستعد حضور در این رشتههای مهارتی نیستند اما طرح هنرستان در جوار صنعت میتواند ضمن استعدادیابی نیروی ماهر مورد نیاز هر رشته تولیدی را تامین کند.
وی گفت: در این طرح قراردادی بین واحدهای بخش صنعت، خدمات و کشاورزی و مراکز آموزشی نیروی انسانی منعقد میشود و نیرو به صورت اختصاصی برای آن واحد آموزش میبیند، هم اینک نیز چند طرح هنرستان در جوار صنعت در حوزه تامین نیروی انسانی تخصصی در بخشهای تاسیسات، شبکه، نرم افزار، چرم و فرش و رشته الکترونیک اجرا شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این باره افزود: بیشترین بیکاری در جامعه مربوط به افرادی میشود که فاقد مهارت هستند و نمیتوانند از فرصت های پیرامون استفاده کنند، موضوع استعدادیابی شغلی و تناسب شغل با شاغل از نیازهای روز جامعه است که رهبر انقلاب در دیدار امسال با کارگران بر روی آن تاکید داشتند.
محمد امین بابایی گفت: ارائه خدمات مشاوره و استعدادیابی شغلی مسیر آموزش های مهارتی را هدفمند و به سمت پویایی و کارایی بیشتر سوق میدهد.