پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یشنهاد دریافت کمکهای مردمی به محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به دولت دادیم و تصویب شد که در مجلس است و امیدواریم در خانه ملت هم مصوب شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، در مراسمی از خدمات اقبال حمیدی قدردانی و فرزاد زندی به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان معرفی شد.
احمد رضا لاهیجانزاده در این مراسم اظهار کرد: پیشنهاد دریافت کمکهای مردمی به محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به دولت دادیم و تصویب شد که در مجلس است و امیدواریم در خانه ملت هم مصوب شود.
وی گفت: این پیشنهاد در دولت مصوب شده تا به سازمان محیط زیست هم مثل ورزش و جوانان و بهزیستی، اجازه داده شود، از کمکهای مردمی استفاده کند.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون این لایحه در مجلس است و تلاش ما بر این است مصوبه آن را بگیریم که تا راه حلی برای این سازمان باشد چرا که اعتبارات دولتی بسیار محدود است ضمن اینکه اعتبارات سازمان محیط زیست از ۳۵ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰ میلیارد ریال در سال جاری رسیده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ضمن تبریک و تشکر از مدیران محیط زیست استان بیان کرد: لزوم توسعه پایدار زیست بوم برای همه اثبات شده است وامروز همه شاهدیم که این زیست بوم، به دلیل عملکرد انسان انواع گونههای جانوری در حال از بین رفتن است.
کیومرث حبیبی افزود: در حال حاضر تنها یک استان کشور درگیر فرونشست نیست و همه زیرساختها به دلیل فرونشست تحت تاثیر است، چون احترام به محیط زیست نادیده گرفته شده است
وی ادامه داد: در کردستان در حوزه تصمیم گیری نگاه به محیط زیست، ابزاری است، اما این رویکرد را تغییر داده و اکنون تفکر حفظ محیط زیست را اولویت قرار داده ایم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: در حوزه ساخت و ساز مسکن شهری، سطح اشغال ۱۰۰ درصد معنی ندارد و باید فضایی برای کاشت درخت یا فضای سبز در نظر گرفته شود.
در ادامه مراسم نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری کردستان هم ضمن انتقاد از تلاش بشر برای نابودی محیط زیست گفت: امروز همه وظیفه داریم حفاطت از محیط زیست را در اولویت قرار دهیم چراکه زندگی ما وابسته به محیط و منابع طبیعی است.
ماموستا فایق رستمی بر لزوم فرهنگ سازی لزوم خفاظت از محیط زندگی در جامعه تاکید کرد.
وی اضافه کرد: امیدواریم دستگاهها و مردم با همکاری هم به طور جدی از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت کنند و همچنین دریاچه آب شیرین زریبار ظرفیتی بی نظیر است که در صورت توجه به آن به قطب گردشگری در کشور تبدیل خواهد شد.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان هم گفت: ۱۱۹ هکتار کشت برنج در حوزه تالاب زریبار انجام میشد که اکنون به کمتر از پنج هکتار کاهش یافته است و امیدواریم این روند ادامه یابد و عملا کشت برای کاهش تنش آبی تغییر پیدا کند.
اقبال حمیدی با بیان اینکه سالانه ۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهری برای فضای سبز مریوان استفاده میشد گفت: که این رویه را قطع کردیم و امیدواریم همچنان ادامه یاید.
وی در ادامه افزود: انتقال آب از سد گاران به دریاچه زریبار حدود پنج مترمکعب در ثانیه آب از سد گاران وارد این تالاب میشود که در راستای احقاق حقابه زیست محیطی است.
مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان به این هم اشاره داشت که سال گذشته ۲۵۰ هکتار از نیزارهای تالاب زریبار دچار حریق شد که امسال با همکاری مردم و دستگاهها از تعداد کمتربه ۲۰ هکتار رسید.
مدیرکل جدید حفاظت از محیط زیست کردستان هم با بیان اینکه کردستان دارای محیط زیستی غنی است گفت: استان کردستان ۱۰.۸ درصد مساحت و هفت درصد روان آبهای کشور را به خود اختصاص داده است.
فرزاد زندی با بیان اینکه پایش و مدیریت کیفیت منابع اب از وطایف سازمان محیط زیس است، گفت: بزرگترین تهدید برای کیفیت آبهای استان، فاضلاب روستاهای بالادست است که وزارت نیرو باید آن را مدیریت کند.
وی افزود: ۹ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت این اداره کل است و بر لزوم حمایت سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب زریبار تاکید کرد.
مدیرکل جدید حفاظت از محیط زیست کردستان با بیان اینکه کردستان دارای محیط زیستی غنی است گفت: استان کردستان ۱۰.۸ درصد مساحت و هفت درصد روان آبهای کشور را به خود اختصاص داده است.
فرزاد زندی با بیان اینکه پایش و مدیریت کیفیت منابع اب از وطایف سازمان محیط زیس است، گفت: بزرگترین تهدید برای کیفیت آبهای استان، فاضلاب روستاهای بالادست است که وزارت نیرو باید آن را مدیریت کند.
وی افزود: ۹ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت این اداره کل است و بر لزوم حمایت سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب زریبار تاکید کرد.