پخش زنده
امروز: -
جلسه کمیسیون محیط زیست بوکان با ریاست خشایار صنعتی فرماندار شهرستان و حضور اعضا و انجمنهای مردم نهاد محیط زیستی و نمایندگان رسانهها در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،در این نشست، موضوعاتی از قبیل؛ روند انتقال سایت پسماند شیخلر، ساماندهی ارائه خدمات به طرحهای تولیدی و کشاورزی، کاهش بروکراسی اداری در اقدامات زیست محیطی، نیاز به تقویم زمان بندی اجرای پروژههای این حوزه و نحوه همکاری و تعامل انجمنهای مردم نهاد با ادارات متولی مورد، بحث، بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.
فرماندار شهرستان ضمن تقدیر از حضور چشمگیر فعالان زیست محیطی، حساسیت این قشر در قبال مسائل محیطی را ارزنده توصیف کرد.
وی نشست با فعالان و معتمدین اجتماعی در قالب برگزاری کمیسیونهای تخصصی را امری ضروری و سازنده دانست و در خصوص انتقال سایت پسماند گفت:پسماند یکی از چالشهای مهم جوامع بشری و علی الخصوص در شهرستان روبه رشد ماست و در صورت نبود مدیریت علمی، پسماند به یک تهدید تبدیل خواهد شد که نتیجه آن بروز معضلات زیست محیطی و بهداشتی برای شهرستان خواهد بود.
وی کاهش معضلات سایت فعلی پسماند و انجام طرح مطالعاتی زود هنگام برای انتقال به مکان جدید را از مهمترین برنامههای دانست که تنها با اراده همگانی میسر خواهد بود.
صنعتی در ادامه جلسه اشاره کرد: لازم است با بازنگری در عملکرد انجمنهای مردم نهاد محیط زیستی رویکرد سازنده و پویاتری برای پیشبرد اهداف اتخاذ شود و این انجمنها به عنوان بازوان قدرتمند دولت در پیاده سازی برنامههای مفید زیست محیطی و فرهنگ سازی اجتماعی باید با جذب و استفاده از امکانات و ظرفیتهای مردمی و اعضای خود در جهت بهبود شاخصهای اولویت دار اقدام کنند و با توجه به رسالت مردمی خود، انتظارات از دستگاههای دولتی را متعارف نموده و خود مبتکر پویشها و اقدامات عملی و اجرایی در این حوزه باشند.
دبیر کمیسیون محیط زیست بوکان نیز در این کمیسیون با تاکید بر نقش موثر این تشکل در ارتقای شاخصهای زیست محیطی بیان کرد: انجام و پاسخگویی به بسیاری از نیازها و درخواستهای مردمی در حوزه محیط زیست تنها در قالب ساختار اداری ممکن نبوده و این کمیسیون میتواند سیستم اداری را به ظرفیتها و تشکلهای مردمی در جهت مرتفع ساختن نیازهای زیست محیطی متصل کند.
وی افزود: ساختار این کمیسیون بزودی با ایجاد کمیتههای مختلف بروزرسانی میشود و اعضای کمیته تصمیمات، طرحها و برنامههای خود را به صورت تخصصی تدوین و برای تصویب نهایی در کمیسیون مطرح میکنند.
وی گفت این اقدام موجب تخصصیتر شدن اقدامات و تصمیمات این تشکل میشود و رسیدن به اهداف مورد نظر را سریعتر میکند.
دکتر عبدالکریمی بر تداوم و تقویت این نوع تشکلها تاکید و تصریح کرد: تداوم حرکت و فعالیتهای آگاهانه و تخصصی در مسیر توسعه پایدار و حفظ محیط زیست امری ضروری و نیاز امروز جامعه است.