پخش زنده
امروز: -
امسال باوجود فعالیت چندین مرکز مجاز خرید سیب صنعتی و کارخانه فرآوری این محصول، هنوز حاشیه جادهها با انبار سیب زیردرختی اشغال شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، کاک ابراهیم یکی از باغدارانی است که می گوید امسال ماندن محصول شیرینشان زیر درخت کامشان را تلخ کرده است.
به گفته ی او برای هر کیلو سیب صنعتی 10هزار تو مان هزینه شده اما حالا باقیمت بین 5 تا حدود 6 هزار از ما خرید می کنند.
هرساله در این ایام خیلی ها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.
حلقه ی دوم زنجیره خرید و فروش سیب صنعتی در منطقه ما واسطه ها هستند.
آنها می گویند: از مشکلات ما نوسانات قیمت و پایین بودن قیمت سیب صنعتی است و همچنین کارخانه داران پول سیب صنعتی ما را به صورت نقد پرداخت نمی کنند.
در این بین کارخانه داران تعیین قیمت سیب صنعتی را بر اساس عرضه و تقاضا می دانند.
جریانی مدیرعامل کارخانه کنسانتره و آب میوه میگوید: این مشکل تنها زمانی حل می شود که باغداران مستقیم سیب صنعتی را به کارخانه ها ببرند تا واسطه ها حذف شود این واسطه ها هستند که سعی دارند سیب صنعتی را از باغداران ارزان تر و به کارخانه داران هم گران تر بفروشند.
جهاد کشاورزی هم که در سالهای گذشته با همکاری سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید تضمینی و سامان دهی بازار سیب صنعتی کرده بود می گوید در این روند دخالتی ندارد.
حق گوی مدیر جهاد کشاورزی مهاباد هم گفت: سال 1400و 1401به دلیل پایین بودن قیمت سیب صنعتی دولت سیب صنعتی را به صورت تضمینی خریداری می کرد اما در حال حاضر این روند به صورت توافقی بین باغداران جایگاه داران خرید سیب صنعتی و کارخانه داران است و ما هیچ گونه دخالتی نداریم.
امسال حدود یک میلیون و200 هزار تن سیب در آذربایجان غربی تولید شده که از این میزان چهارصد تا پانصد هزار تن سیب صنعتی است.