آغاز واکسیناسیون سراسری روتاویروس تا ۲ هفته آینده
عضو کمسیون بهداشت مجلس با اشاره به تزریق واکسن روتاویروس در ۲ تا ۳ دز برای کودکان زیر ۵ سال گفت: تا ۲ هفته آینده واکسیناسیون سراسری روتاویروس در کشور آغاز خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما علیمردانی در مصاحبه با رادیو گفتگو در مورد واکسیناسیون سراسری روتاویروس اظهار داشت: این واکسن باید ۲ تا ۳ دز در کودکان زیر ۵ سال و ترجیحا دز اول آن باید زیر ۱۵ هفتگی و دز آخر زیر ۸ ماهگی تزریق شود. تلاش میشود این روند در برنامه واکسیناسیون کشوری گنجانده شود و تا ۲ هفته آینده واکسیناسیون سراسری در کشور آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به عوارض واکسنها در کنار محاسن آنها خاطرنشان کرد: همواره محاسن بر عوارض اولویت داشته و چشمگیرتر بوده است. واکسن روتاویروس نیز عوارضی خواهد داشت، اما بسیار کم است و شاید در هر ۱۰۰ هزار واکسیناسیون یک مورد دیده شود که به راحتی در بیمارستان قابل درمان خواهد بود. اما اگر احساس شود عوارض بیش از این موارد است قطعا مجلس ورود خواهد کرد. اما با توجه به اجرای آزمایشی این واکسیناسیون و تجربه سایر کشورها به احتمال قریب به یقین هیچ گونه مشکلی که منجر به ورود مجلس شود ایجاد نخواهد شد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: این واکسن مانع بیماری اسهال شدید و استفراغ در کودکان زیر ۵ سال خواهد شد که منجر به کاهش تعداد بستری در بیمارستان و کاهش مرگ و میر خواهد شد.
در ادامه برنامه صبح و گفتگو رادیو گفتگو یزدی رئیس مرکز تحقیقات زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنانی گفت: روتاویروس عامل اصلی بیماریهای اسهالی در کودکان به ویژه زیر ۵ سال است که در ایران نرخ شیوع آن قابل توجه بوده و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ آماری از طغیان این ویروس در بیمارستانهای کودکان در مورد این ویروس اعلام شد و از همان زمان تصمیم بر این شد که واکسیناسیون روتاویروس در برنامه واکسیناسیون سراسری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: براساس پیش بینیها میتوان از حدود ۱۰ هزار مورد شدید و وخیم این بیماری با واکسیناسیون پیشگیری کرد. واکسن به صورت ۳ دز برای کودکان ۲ ماه، ۴ ماه و ۶ ماه در نظر گرفته شده و مطابق برنامه سراسری اعلام خواهد شد. این واکسن مورد تایید است و در دنیا نیز سابقه تزریق آن وجود دارد و جای نگرانی نیست. سابقه وجود ضعف سیستم ایمنی و همچنین آلرژی به سایر واکسنها نباید برای کودکان وجود داشته باشد در این صورت عوارض خاصی برای این واکسن دیده نشده است.