پخش زنده
امروز: -
بازار سهام هفته معاملاتی منتهی به ۱۶ آبان را با بازدهی منفی شاخصهای کل و هم وزن به پایان رساند. در هفتهای که گذشت فضای احتیاطی بر بورس حاکم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بورس تهران هفته دوم آبانماه را با حرکت نوسانی و نزولی شاخصها به پایان رساند. شاخص کل بورس در پنج روز کاری با کاهش ۱.۸ درصدی از تراز دو میلیون و ۵۶ هزار واحد به محدوده دو میلیون و ۱۷ هزار واحد رسید. سهمهای کوچک و متوسط بازار با کاهش حدود ۲.۰۸ درصدی به سطح ۶۵۶ هزار واحدی رسیدند.
میرزایی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ما درخصوص وضعیت بازار سهام گفت: بازار یک کف بسیار مستحکمی را در محدوده ۲ میلیون واحد توانسته ثبت کند.
وی ادامه داد: هر زمان که بازار به این محدوده رسیده است شاهد افزایش تقاضا بودیم
میرزایی اظهار کرد: پیش بینی میشود که در هفته آینده افزایش تقاضا در تالار شیشهای اتفاق بیافتد وروند معاملات نوسانی و نسبتا صعودی باشد.
کاهش ۲۵ درصدی حجم معاملات
متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در هفتهای که گذشت به حدود ۸ میلیارد برگه سهم رسید؛ که نسبت به هفته ماقبل کاهش حدود ۲۵ درصدی را نشان میدهد. همچنین طی پنج روز معاملاتی منتهی به ۱۶ آبان، میانگین ارزش معاملات نیز به سه هزار و ۴۵۹ میلیارد تومان رسید.
بیطرفان کارشناس بازار سرمایه گفت: شرایط کلی حاکم بر بازار سرمایه در یک شرایط رکودی به سر میبرد.
وی افزود: ارزش معاملات با توجه به نرخ رشد نقدینگی و حجم پول در اختیار سرمایه گذاران به شدت پایین است که این امر نشانه رکود است.
بیطرفان ادامه داد: شرایط رکودی در حال حاضر در تمامی بازارهای موازی وجود دارد.
خروج یک هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام
در هفتهای که گذشت ورود و خروج پول، سرمایهگذاران حقیقی در بخشهایی از بازار با احتیاط بیشتری بود و در نتیجه، برخی نمادها شاهد خروج پول حقیقی بودند. اما در مجموع یک هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
درعلی کارشناس بازار سرمایه گفت: شرایط حاکم بر غرب آسیا سبب شده، نگاهها به سمت بازار سرمایه منفی باشد.
وی ادامه داد: ارزش بورس از ارزش ذاتی اش پایینتر است و میتوان در آینده رشدهای خوبی از آن شاهد باشیم.
کارشناسان معتقدند کاهش ریسکهای داخلی بازار و روند نزولی متغیرهایی مانند نرخ بهره و انتشار اوراق فضای بازار سهام را بهبود میبخشد.