پخش زنده
امروز: -
نخستین همایش بین المللی فارماکوژنتیک و کارگروههای تخصصی این حوزه با حضور متخصصان و پژوهشگران داخلی و خارجی به مدت سه روز در تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، همایش بین المللی فارماکوژنیتک به منظور بررسی و شناخت بهتر «پزشکی شخصی سازی شده» در تشخیص و درمان سرطانها با حضور متخصصان و پژوهشگران داخلی و خارجی و شرکتهای دارو سازی و دانش بنیان در مرکز همایشهای رازی تهران در حال برگزاری است.
رئیس همایش و پدر علم ژنتیک ایران گفت: ژن سرطان، دیابت و ... در هر فردی وجود دارد، اما تغییر در سبک زندگی افراد و فاصله گرفتن از زندگی سالم باعث میشود ژنهایی مثل ژن سرطان فعال شوند.
پروفسور داریوش فرهود افزود: ۸۰ درصد از بیماریها در جهان در چهار گروه مهم از بیماریها همچون بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای سرطانی، بیماریهای متابولیکی مثل چاقی و دیابت و بیماریهای روانی قرار دارند که تحقیقات نشان میدهد عامل تحریک و فعال شدن ژن این نوع بیماریها خشونت، کینه و استرس و سبک زندگی ناسالم در جامعه است.
دبیر علمی نخستین همایش بین المللی فارماکوژنتیک گفت: متخصصان و دانشمندان حوزه پزشکی به این باور رسیده اند که زمینه بسیاری از بیماریها ژنتیکی است و در این همایش قرار است جدیدترین دستاوردهای ارتباط ژنتیک با بیماریهایی همچون سرطان و ... بررسی شود و جامعه پزشکی به سمت «پزشکی شخصی سازی شده» یا همان فارماکوژنتیک سوق داده شود.
علیرضا بیگلری افزود: به وسیله علم فارماکوژنتیک، پزشکان با استفاده از دستگاههای روز دنیا و روشهای نوین تشخیصی، ژن درمانی را انجام میدهند. به این معنی که برای هر فرد بیمار، ژنهای فعال همان بیماری شناسایی شده و برای همان ژن خاص داروی اختصاصی تجویز میشود تا هم در هزینههای بیماری صرفه جویی شود و هم از داروهای همگانی و عمومی برای یک بیماری در دو فرد بیمار استفاده نشود.
در افتتاحیه این همایش و در آستانه روز پرستار از خانم سادات سید باقر مداح به عنوان مادر پرستاری نوین ایران تجلیل شد.
گفتنی است، نخستین همایش فارماکوژنتیک از ۱۶ آبان به مدت ۳ روز در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه دارد.