پخش زنده
امروز: -
پرتاب موفقیتآمیز دو ماهواره ایرانی «هدهد» و «کوثر» به فضا، با استفاده از پرتابگر سایوز روسی، که بدست متخصصان شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی ایران طراحی و تولید شده بود، بیانگر توسعه و تعمیق تعاملات ایران و روسیه در صنعت هوافضا و نیز عرصهای نو در مسیر همکاری علمی و فناورانه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، بامداد سهشنبه، دو ماهواره تمام ایرانی «هدهد» و «کوثر» با استفاده از پرتابگر سایوز روسی، پس از پرتاب موفقیتآمیز از پایگاه فضایی «وستوچنی» روسیه، در مدار ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین قرار گرفت، تا صفحهای جدید در همکاریهای ایران و روسیه در حوزه علم و فناوری و صنعت هوا فضا رقم بخورد.
این دو ماهواره سنجشی و تحقیقاتی، نخستین ماهوارههایی لقب گرفتند که بدست متخصصان شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی ایران طراحی و تولید شده است.
گئورگی علیموف، مشاور فنی سازمان فضایی روسیه، در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، پرتاب این دو ماهواره ایرانی به فضا را بیانگر پیشرفت چشمگیر ایران در دستیابی به فناوریهایی ارزیابی کرد که تا پیش از این فقط در اختیار تعداد معدودی از کشورها بود.
وی گفت: ایران به همه نشان داده که میتوان به بالاترین قلههای علمی دست پیدا کرد و در عینحال تسلیم زورگویی نشد. همکاری روسیه و ایران در این حوزه بدون تردید آمریکا و غرب را نگران میکند.
جان استوارت دورانت، کارشناس صنعت هوافضا نیز گفت: آنچه ایران و روسیه مربوط میشود، ارادهای جدی و تزلزل ناپذیر برای توسعه علمی و همکاری تنگاتنگ در حوزههای فناورانه از جمله هوافضا، ماهواره و تحقیقات علمی است.
این کارشناس صنعت هوافضا افزود: پرتاب این دو ماهواره تمام ایرانی با ماهوارهبر روسی، نمونه تعمیق همکاریهای دو کشور در این مسیر است.
آقای دورانت تاکید کرد: روسیه و ایران بهعنوان دو کشور مستقل و قدرتمند در صحنه جهانی، همکاریهای نزدیک و سودمندی را در حوزههای مختلف، از جمله در صنعت هوافضا آغاز کردهاند که میتواند در راستای پایان بخشیدن به انحصار و یکجانبهگرایی آمریکا، بسیار موثر باشد.
ویچسلاو ریباکوف، کارشناس تحقیقات علمی سازمان فضایی روسیه نیز با اشاره به اینکه توسعه هر عمیقتر همکاری بین روسیه و ایران به چندجانبهگرایی کمک خواهد کرد افزود: این امر به طور خاص برای کشورهای مستقل جهان مفید است.
وی گفت: امروزه فضا و هوش مصنوعی، عرصه رقابت جدی بین کشورهای پیشرفته است. روسیه و ایران نیز در سالهای اخیر گامهای مهمی برداشتهاند و با سرعت بخشیدن به پیشرفتهای علمی و فنی، نشان دادهاند که نمیخواهند این عرصه را به رقبا واگذار کنند.