پخش زنده
امروز: -
دوره آموزشی با عنوان مدیریت تغذیه گندم در شرایط شور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا جعفرنژادی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جمع کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به چالشهای کشاورزی گفت: یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد محصولات کشاورزی افزایش شوری در محیط ریشه گیاه است.
وی اظهار داشت: افزایش شوری در خاک به دلیل وجود منابع نمک به صورت ذاتی یا به دلیل اقدامات مدیریتی است.
جعفرنژادی ادامه داد: از مهمترین اقدامات مدیریتی برای کاهش تنش شوری، استفاده از منابع کودی و عناصر غذایی است که در این خصوص استفاده از چهار عنصر پتاسیم، کلسیم، آهن و روی بسیار موثر هستند.
وی همچنین اضافه کرد: استفاده از کودهای ضد تنش نظیر اسیدهای آمینه میتواند در کاهش تنش شوری موثر باشد.
جعفرنژادی خاطرنشان کرد: اقدامات مدیریتی نظیر استفاده از مواد کودی مناسب، آرایش کشت و رقم به طور معنی داری میتوانند سبب افزایش عملکرد محصول گندم در زمین بدون سیستم زهکشی شود.