نماینده مجلس: چشم انداز تراز تجاری با ترکیه ۳۰ میلیارد دلار است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس چشم انداز تراز تجاری ایران و ترکیه را ۳۰ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: ما تا به این لحظه هنوز به عدد ۹ هم نرسیده ایم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما نجف زاده در مصاحبه با رادیو گفتگو اظهار داشت: با توجه به موقعیت کشور و تحولاتی که در سطح جهانی در حال رخداد است یکی از الزامات توسعهی اقتصادی هم پیوندی اقتصاد ملی و منطقهای با اقتصاد جهانی است به طوری که شاید این پارامتر اصلی سنجش میزان موفقیت ما در زمینه تجارت جهانی باشد.
وی افزود: معتقدم همین مقدار که ما در جمهوری اسلامی ایران بتوانیم در کارگروههای منطقهای و پروتکلها و چارچوبهای منطقهای و جهانی قرار بگیریم اتفاق بسیار مثبتی است و البته در عین حال باید زیرساختها و سازوکارهای مورد نیاز را هم فراهم کنیم. هم اکنون بحث هم افزایی به معنای اشتراک گذاری ظرفیتها در هزارهای که زندگی میکنیم در اولویت کشورها قرار دارد.
نجف زاده که ریاست گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه را نیز بر عهده دارد، چشم انداز تراز تجاری ایران و ترکیه را ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ما تا به این لحظه هنوز به عدد ۹ هم نرسیده ایم لذا از دولت تقاضا داریم که سازوکار ارتباط زمینی و ریلی و هوایی را برای ارتباط با کشوری که کیلومترها با ما هم مرز است فراهم کند تا بتوانیم در قالب کنوانسیونهای مشترک فعالیت کنیم. توسعه اقتصادی و تجاری کشورمان در سایه بسترهای لجستیک فراهم خواهد شد. این موضوع مهم را میتوان در قالب مناطق ویژه اقتصادی و کشورهای هم مرز مانند ترکیه، افغانستان و ... محقق کرد.
وی افزود: ایران در حوزههای معدنی و فراوریهای مواد معدنی صاحب تکنولوژی برتر است. اگر بتوانیم بازار بزرگ معدنی افغانستان را تحت پوشش خود قرار دهیم به عنوان یک بازار هدف بسیار بزرگ در تولید ناخالص ملی ما نقش مثبتی ایفا خواهد کرد. ما همزمان با حضور در سازمانها و عضویت در پروتکلهای منطقهای باید زیرساختهای مشترک ارتباطی را فراهم کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کشورهای همسایه به نوعی در حال دور زدن ما در چرخه اقتصاد لجستیک جهانی هستند البته کمیسیون صنایع و معادن، کمیسیون عمران و سایر کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی و وزارت راه بحث ارتقای زیرساختهای حمل و نقلی کشور، هابهای لجستیک و شهرها و پارکهای لجستیک را مجدانه پیگیری میکنند.
وی افزود: ما هنوز به معنای واقعی کلمه نتوانستیم از ظرفیت بسیار بزرگ زیرساختهای ریلی استفاده کنیم. مجلس استفاده از ظرفیت اقتصادی سواحل مکران را قویاً و به عنوان یک راهبرد اقتصادی دنبال میکند.
نجف زاده گفت: بریکس نیز از موفقترین مجموعههایی است که اگر کشورهای عضو به صورت جدی در کنار هم قرار گیرند یک بلوک قدرتمند منطقهای را شکل خواهند داد. بهرهمندی مناسب از عضویت در سازمانهای منطقهای علاوه بر زیرساختهای فیزیکی به زیرساختهای حقوق بین المللی هم نیاز دارد. ما هفته گذشته در دیدار با رئیس قوه قضائیه تقاضا کردیم یک دفتر قضایی مشترک برای رفع و رجوع مشکلات تجار و بازرگانی که در ایران سرمایه گذاری میکنند و دچار مشکلات حقوقی میشوند راه اندازی کنند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی در حوزه قانون زدایی و تنقیح قانون این آمادگی را دارد که قانونهای موازی را حذف کرده و شرایط را برای تأمین زیرساختهای اقتصاد بین الملل فراهم کند.