افزایش ۳۸ درصدی واگذاری سوخت مایع به نیروگاهها از ابتدای امسال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از افزایش واگذاری گازوئیل و نفت کوره به نیروگاهها از ابتدای سال خبر داد.
به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کرامت ویسکرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی امروز در نشست خبری گفت: با کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده، تخصیص گاز به صنایع بزرگ و نیروگاهها کاهش و مصرف سوخت مایع آنها افزایش مییابد.
وی افزود: در ابتدای شهریور امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، سطح ذخایر نفت گاز یا گازوئیل نیروگاهها ۴۳ درصد و سطح ذخایر نفت کوره یا مازوت آنها ۲۳ درصد کمتر بود. در مجموع ذخایر هر دو سوخت مایع، ۳۶ درصد کمتر از پارسال بود.
ویسکرمی با بیان اینکه تعویق تعمیرات اساسی پالایشگاههای گاز در افزایش تقاضا برای تأمین سوخت مایع جایگزین مؤثر بوده، گفت: تولید گازوئیل در شهریور ۲ درصد، در مهر ۶ درصد و در ۱۲ روز ابتدایی آبان ۶ درصد نسبت به مدتهای مشابه پارسال افزایش یافت. تولید نفت کوره هم در شهریور ۲ درصد، در مهر ۱۰ درصد و در ۱۲ روز ابتدایی امسال ۵ درصد افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: واگذاری گازوئیل به نیروگاهها در شهریور ۳۲ درصد و در مهر همین حدود افزایش یافته و تقریبا روزانه ۲۷.۵ میلیون لیتر بوده و در ۱۲ روز ابتدایی آبان ۸۰ درصد افزایش واگذاری گازوئیل به نیروگاهها را داشتیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در ۱۲ روز ابتدایی آبان روزانه ۴۲.۶ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها تحویل داده شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه پارسال، ۲۳.۷ میلیون لیتر بوده است. از ابتدای امسال تا ۱۲ آبان، ۲۳ درصد نسبت به پارسال گازوئیل بیشتری به نیروگاهها تحویل داده شده است.
وی درباره تحویل دادن نفت کوره به نیروگاهها بیان کرد: در شهریور امسال ۷۵ درصد، در مهر ۸۰ درصد و در ۱۲ روز ابتدای آبان نیز ۶۰ درصد واگذاری نفت کوره به نیروگاهها افزایش یافته است. مجموعا ۳۸ درصد گازوئیل و نفت کوره بیشتری از ابتدای سال نسبت به مدت مشابه پارسال به نیروگاهها تحویل داده شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۲۲۰۰ ناوگان مخزندار ریلی انتقال گازوئیل را انجام میدهند، گفت: برنامه داریم که تعداد این ناوگان را ۷۰۰ دستگاه دیگر افزایش دهیم. تعداد نفتکشهای جادهای نیز ۵۰۰ عدد افزایش یافته و به ۱۵ هزار دستگاه رسیده است که روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر انواع سوخت مایع را جابهجا میکنند.
وی با بیان اینکه برای تشویق ناوگان حملونقل به افزایش انتقال سوخت نیروگاهی، ضریب تشویقی کرایه حمل تصویب شده، گفت: از ابتدای آبان هر ناوگان جادهای یا ریلی که سوخت جابهجا کند، ۲۰ درصد کرایه بیشتری میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: برای افزایش سرعت سوخترسانی، کاهش هزینههای حمل سوخت، افزایش ایمنی و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت، برنامهریزی شده که تا پایان امسال ۱۱ نیروگاه به خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی متصل شوند.
وی اضافه کرد: تاکنون ۴ نیروگاه نکا در مازندران، علی آباد در گلستان، خرم در لرستان و تابان در یزد به خطوط لوله متصل شدهاند و مابقی تا پایان امسال متصل خواهند شد.