استاد دانشگاه:
تزریق واکسن علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن است
علاج قطعی درمان مبتلایان به آسم و آلرژی مزمن و دارای مقاومت دارویی، تزریق واکسن آلرژن یا ایمونوتراپی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مبتلایان به آلرژی مزمن به دارو مقاومت پیدا کرده اند و اثرپذیری داروی خوراکی و استنشاقی در آن ها دیده نمی شود، بنابراین درمان آن ها باید از طریق تجویز تزریق واکسن آلرژن دنبال شود.
دکتر مریم خوشخوی با بیان اینکه تزریق این واکسن موجب حساسیت زدایی در فرد بیمار می شود، اظهار کرد: در این روش درمانی آلرژن وارد بدن بیمار می شود و در ادامه مشکل وی آرام آرام و مرحله به مرحله ریشه کن می شود.
خوشخوی ادامه داد: بیشتر بیماران مبتلا به آلرژیهای فصلی هستند و این گروه با مراجعه به پزشک فوق تخصص آلرژی به راحتی درمان می شوند و بهبود می یابند، به بیماران با علائم آسم و مشکلات تنفسی توصیه می شود که برای پیگیری وضعیت خود و درمان بیماری شان حتماً به پزشک مراجعه کنند و تحت هیچ شرایطی خوددرمانی و مصرف خودسرانه هر نوع دارویی از جمله انواع آنتی هیستامین ها را نداشته باشند.
وی بیان کرد: با کمال تاسف برخی از بیماران بدون مراجعه به پزشک، مستقیم اقدام به تهیه و مصرف داروی آنتی هیستامین می کنند، دارویی که چند نوع بوده و مصرف برخی از نمونه ها و دُزهای آن عوارض دارد و به همین جهت است که توصیه می شود مردم در زمان بیماری به پزشک مراجعه و از مصرف خودسرانه هر نوع دارویی خودداری کنند.
عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه داروهای مصرفی بیماران با علائم آلرژی در انواع و اشکال مختلف خوراکی و استنشاقی بوده است، گفت: در خصوص داروهای مصرفی این گروه از بیماران باید گفت که عمده موارد مصرفی آنها داروهای خوراکی و استنشاقی بوده که شامل اسپری های بینی و دهان و برخی از قرص ها، کپسول ها و شربت های گیاهی و شیمیایی است.
بیماری آلرژی (allergie) واکنش بیش از اندازه سامانه ایمنی بدن در برابر عوامل گوناگون است، کسانی که دچار حساسیت می شوند دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که در برابر مواد ظاهراً بی زیان موجود در محل زندگیشان واکنشی بیش از اندازه نشان می دهند. برای نمونه گرده گیاهان می تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را چنان برانگیزاند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است.