پخش زنده
امروز: -
مرکز پژوهشی مشترک قوه قضائیه به عنوان نخستین مرکز در آذربایجان شرقی امروز در محل دانشگاه تبریز افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، این مرکز با مشارکت پژوهشگاه قوه قضائیه، دادگستری آذربایجان شرقی و کانون وکلای دادگستری، مدیریت حوزه های علمیه استان و دانشگاه تبریز راه اندازی شد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در مراسم افتتاح این مرکز با بیان اینکه پیوند علمی - پژوهشی بین دادگستری و دانشگاهها باید برقرار شود گفت: هر کدام از مراکز آموزشی و دانشگاهی، ظرفیتهای بزرگ علمی دارد و از سویی دادگستری نیز در ارتباط مستقیم با مردم و مطلع از آسیبهای اجتماعی است در حالی که پیوند معناداری بین این ۲ گروه وجود ندارد.
حجتالاسلام مهدی هادی اظهار کرد: تعامل و هم افزایی مهمترین ویژگی تشکیل چنین مراکز پژوهشی مشترک است و تلاش میشود راه اندازی مراکز پژوهشی مشترک قوه قضاییه در سطح وزارتخانه تعریف شود.
وی اظهار کرد: دادگستری تنها نهاد در کشور است که دادههای منحصر به فردی در اختیار دارد که به شکل سنتی در داخل مجموعه محبوس شده است و جامعه علمی از آن اطلاع ندارند بنابراین رسالههای دانشجویان نیز در این راستا کاربردی نیستند.
حجت الاسلام هادی با تاکید بر لزوم یکپارچه سازی دادهها، افزود: مرکز پژوهشی راه اندازی شده میتواند به ساماندهی اجباری پایان نامهها و رسالهها و برگزاری نشستهای نقد رای و علمی با هدف رسیدن به نظام مسائل استان کمک کند و یکی از اهداف مهم نیز حرکت به سمت بالینی کردن حقوق است.
رئیس کل دادگستری استان هم با اشاره به جایگاه علمی و اقتصادی ویژه تبریز در برهههای مختلف تاریخی گفت: آنچه این جایگاه را به تبریز بخشیده وجود عالمان و اساتید و تجار و بازرگانان معتبر و صاحب فکر و اندیشه بوده است که با ژرف نگری و البته تحقیق و پژوهش و ایجاد ساز و کارهای لازم، زمینه را برای توسعه علم و تجارت هموار کرده اند.
خلیل اللهی ادامه داد: از این رو آنچه امروز باید بیش از پیش به آن توجه کنیم ایجاد، عمق بخشی و کاربردی کردن تحقیقها و پژوهش ها است و بر این اساس راه اندازی مرکز پژوهشی مشترک قوه قضائیه در استان هم میتواند ضمن اثرگذاری در تقنین قوانین حوزههای مختلف قضایی و احقاق حقوق عامه، با ایجاد تعامل معنادار میان نهادهای دانشگاهی، حوزوی و دادگستری، مشکلات استان را نظاممند کرده و با ساز و کارهای لازم و طبقه بندی شده، آن مشکلات را حل و فصل سازد.
نصرالله زاده رئیس دانشگاه تبریز هم با بیان این که اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضائیه را به پاسداشت حقوق عامه موظف کرده است افزود: این در حالی است که همگان از جملههای نهادهای علمی و اجتماعی باید در تحقق این اصل در کنار قوه قضائیه و یاریگر آن باشند و بر این اساس دانشگاه تبریز هم با همه توان آماده است با انسجام و هماهنگی لازم پشتیبان حوزه قضائی استان به خصوص در زمینه تحقیق و پژوهشهای حقوقی باشد.