پخش زنده
امروز: -
آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور با حضور رئیس جمهور در محل سالن اجتماعات وزرات جهاد کشاورزی در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس جمهور در آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: جنگ امروز، جنگ تمام عیار اقتصادی است که مشت محکم را شما در بحث گندم و کشاورزی به دشمن زدید.
پزشکیان افزود: هدف دولت کمک به معیشت مردم و کشاورزان است و همانگونه که اطلاع دارید اعتباری که در مجلس برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده بود به آن مقداری نبود که ما پرداخت کردیم، اما به اذن رهبر معظم انقلاب این کار را انجام دادیم و گام خوبی در این رابطه بود.
او افزود: آنچه که امروز ما با آن مواجه ایم جنگ تمام عیار اقتصادی است جنگ نظامی چیزی نیست که ما از آن بترسیم آنها نمیتوانند در این روند ما را زمین گیر کنند آن چیزی که ما را میتواند زمین گیر کند وضعیت اقتصادی و معیشت مردم است اینکه باید در جنگ بتوانیم مشت محکمی به دهنشان بزنیم این مشت محکم را شما در بحث گندم و کشاورزی زدید.
پزشکیان گفت: تلاش میکنیم که مشکل پیش نیاید و مردم از سیستم اداری ما رضایت داشته باشند و مشکلی در ارائه خدمت نداشته باشیم ، هر جایی هم که گیر میکنیم این جوری نیست که ما نمیخواهیم مشکل را حل کنیم مشکل این است که نداریم و دوست داریم که تا جایی که میتوانیم کمک کنیم، مشکلات کشاورزان و مردم را در هر جایی که هست حل کنیم و در هر جلسهای با وزرا در دولت مینشینیم یک بحثی را همیشه تکرار میکنیم و آن این است که هدف ما جلب رضایت مشتری است یعنی ما تلاش میکنیم مشکلات مردم را تا جایی که در توان ماست بتوانیم حل کنیم.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: از حضور رئیس جمهور در جمع جهادگران کشاورزی سپاسگزارم، این حضور در پی تفقد رهبر انقلاب نسبت به طرح جهش تولید در دیمزارها است که توسط ستاد اجرایی فرمان امام، وزارت جهاد کشاورزی و تلاشهای شبانه روزی جهادگران عرصه کشاورزی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه عنایت رهبر انقلاب هم موجب افتخار است و هم مسئولیت ما را سنگینتر میکند، افزود: این طرح از سال ۱۳۹۹ با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام و وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد و با توجه به نتایج خوب به دست آمده و دستور رهبر انقلاب، به مدت ۵ سال تمدید خواهد شد و انشاالله این همکاری خوب به جهش تولید در حوزه کشاورزی منجر میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با تقدیر از حمایتهای رئیس جمهور از بخش کشاورزی، اظهار کرد: این طرح در ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی اجرا شد که اغلب آنها اراضی زیر کشت گندم بود.
نوری افزود: ۵۱۰ هزار کشاورز در این طرح فعال بودند و بیش از ۵۰۰ ناظر و مروج آموزش نیز بر این طرح نظارت داشتند و به میزان ۴۰ درصد بر عملکرد محصول نیز موثر واقع شد.
وی تصریح کرد: کشتِ دیم مزیتهای بسیاری برای کشورمان دارد، این کِشت کِشتی سبز است که آسیبی به منابع زیرزمینی آب وارد نمیکند و با توجه به شرایط کم آبی کنونی در کشور، توسعه کِشت دیم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برداشت ۱۲۰ میلیون تنی محصولات کشاورزی در سال زراعی گذشته، گفت: سال گذشته ۱۲ میلیون تن محصول کشاورزی صادر و ۲۵ میلیون تن وارد کردیم. ۲۳ درصد اشتغال کشور مربوط به حوزه کشاورزی است و کشاورزی سهم ۱۸ درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد.
نوری قزلجه همچنین به ارائه گزارشی از اقدامات ۷۵ روزه وزارتخانه جهاد کشاورزی، پرداخت و قیمتگذاری به موقع و عادلانه گندم، پرداخت کامل مطالبات گندمکاران تا اواسط آبان ماه که علی رغم پیشبینی منابع آن در بودجه سال جاری و تنها با عنایت رهبر انقلاب میسر شد، ارائه تسهیلات در حوزه تامین ماشین آلات کشاورزی که به مدت سه سال متوقف شده بود، تامین سوخت ادوات کشاورزی و تامین کود کشاورزی را مهمترین اقدامات دولت چهاردهم در حوزه کشاورزی دانست.
وی با تاکید بر اینکه باید فاصله بین مزرعه و سفره مردم را کمتر کنیم، گفت: تداخل اراضی تا یک و نیم سال آینده حل خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین توجه به کشاورزی، کشاورز محور و استفاده از جوانان را از مهمترین وظایف وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و در پایان از حمایتهای رئیس جمهور در تامین بودجه مناسب برای وزارت کشاورزی در سال آینده تشکر کرد.
سید پرویز فتاح نیز به عنوان رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها، طرحی پربرکت و اثر بخش در اقتصاد کشور است که نماد اقتصاد مقاومتی است و اجرای این طرح در کاهش مصرف آب و تامین امنیت غذایی، بهبود وضع اقتصاد کشاورزان و جلوگیری از خروج ارز کمک شایانی به این حوزه کرده است.
پرویز فتاح افزود: مقام معظم رهبری با موفق خواندن این طرح همچنان پیگیر ادامه اجرای طرح جهش تولید در کشور هستند.
وی شعار این طرح را با عنوان طرح جهش تولید با مشارکت مردم و کمک دولت و نهاد انقلابی ستاد اجرایی فرمان امام عنوان کرد. سید پرویز فتاح افزود: با اجرای طرح در ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی دیم کشور، بیش از ۲۲ هزار روستا در ۲۵ استان کشور تحت پوشش قرار گرفته و زمینه مشارکت ۵۱۰ هزار کشاورز فراهم شده است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در ادامه تصریح کرد: با پشتیبانی مسئولان ذی ربط امیدوارم بتوانیم خودکفایی برنج را در طرحی چند ساله اجرایی کنیم.
وی همچنین از وزیر جهاد کشاورزی در خواست نگاه ویژه به قنوات و احیای آن در کشور کردند.
ستاد اجرایی فرمان امام اقدامات حمایتی از جمله بیمه محصولات کشاورزی برای ایجاد انگیزه در کشاورزان، آموزش در جهت تولید بهینه محصولات و اعطای تسهیلات بانکی برای جبران خسارات طبیعی و غیرطبیعی برای خرید ادوات اراضی دیم را در دستور کار دارد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری هم در این مراسم گفت: امسال به برکت کوشش و زحمت فراوان کشاورزان ۱۲ میلیون تن گندم خریداری شده است و تولید بیش از ۱۴ میلیون تن بوده است.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی ضمن تشکر از کشاورزان ابراز امیدواری کرد که امسال کشاورزان با تلاش خود بتوانندمیزان تولیدگندم را همچنان بالا ببرند. او ضمن اعلام رضایت مقام معظم رهبری از رئیس جمهور بخاطر حمایتهای بی دریغشان از طرح ملی جهش تولید در دیمزارها و از وزیر جهاد کشاورزی برای این موفقیت تشکر کرد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنانش ضمن محکوم کردن جنایات رژیم اشغالگر قدس براساس فرامین مقام معظم رهبری گفت: پاسخ دندان شکنی به آنها داده خواهد شد.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با نکوهش اقدام برخی کشورهای مسلمان در فروش نفت به رژیم اشغالگر قدس گفت: نفت این کشورها تبدیل به سوخت جنگندهای آنها برای قتل عام مسلمین میشود.
ایشان افزود: رژیم اشغالگر قدس در جنایتکاری روی هیتلر را سفید کرده اند و از هیچ جنایتی رویگردان نیست و در سرزمین فلسطین درختان را قطع و مزارع را نابود میکنند.
گفتنی است: رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از دریافت گزارشی از عملکرد چهار ساله اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از سوی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، از زحمات دستاندرکاران اجرای این طرح تقدیر کردند.
طرح جهش تولید در دیمزارها به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با حمایت و سرمایهگذاری ستاد اجرایی فرمان امام از پاییز ۱۳۹۹ با هدف توسعه کشاورزی دیم در سطح و حجم، همراه با افزایش بهرهوری آغاز و مرحله نخست اجرای آن تا پاییز ۱۴۰۴ ادامه دارد.