پخش زنده
امروز: -
مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس شورای فرهنگ عمومی امروز همزمان با ۱۴ آبان ماه روز فرهنگ عمومی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در تقویم رسمی کشور ۱۴ آبان به عنوان روز فرهنگ عمومی نامگذاری شده است به همین مناسبت عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور مهمان برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به این سوال که تعریف ایشان از فرهنگ عمومی چیست گفت: فرهنگ عمومی مجموع آن ارزشها، نگرشها و اساساً سبک زندگی همه جوامع را اطلاق فرهنگ عمومی دارند. وقتی ما در فضای اجتماعی حضور داریم، زندگی میکنیم آن چه در موردش میاندیشیم به عنوان جامعه ایرانی، آن چیزی که خلق و خوی ایرانی میشود؛ همه این خصوصیتها و ویژگیهایی که متمایز میکند یک جامعه را از جامعه دیگر؛ در حوزه فرهنگ عمومی تعریف میشود.
خادمی در باره اهداف این شورا گفت: شورای فرهنگ عمومی تقریباً یکی دو سال بعد از تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی برای صیانت از فضای فرهنگ عمومی کشور، اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی کشور تأسیس میشود و با سیاستگذاریهای راهبردی و تعریف برنامهها و اقدامهایی که در چارچوب فضای فرهنگ عمومی کشور تعریف میشود و برای صیانت از فرهنگ عمومی است، حرکت میکند و شورا هم که یک ترکیبی است از همه نهادها و دستگاههای فرهنگی کشور، همه عضو آن هستند و به واسطه این عضویت و نقشآفرینی خودشان میشود گفت که همه آن تصمیمات و مصوباتی را که مرتبط با فضای فرهنگ عمومی است دنبال میکنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه این شورا حلقه وصل بین دستگاههای مختلف فرهنگی کشور است تصریح کرد: همه فضای شهری، اماکن، معابر شهری، فضای زیست شهری که فرهنگ ترافیک، قانونگرایی، خلق و خوی ایرانیان؛ ما خوش اخلاق هستیم، بداخلاق هستیم؛ همه این ویژگیها و صفتهایی که خیلی ملموس است و در عین حال شاید خیلی مورد توجه جدی نبوده در فضای فرهنگی، منتها همه اینها فرهنگ عمومی را میسازد و شورا تنها نهاد متولی فرهنگ عمومی در کشور محسوب میشود.
خادمی درباره میزان موفقیت این شورا با توجه به گستردگی موضوعات مرتبط گفت : نمره عملکرد شورای فرهنگ عمومی تقریباً قابل قبولی بوده نسبت به ساختارهای شبیه خود که به صورت شورایی عمل میکنند، منتها تا وضعیت مطلوب فاصله دارد و آن چیزی که ما در دوره جدید در شورای فرهنگ عمومی به دنبال تحقق آن بودیم، این بود که در بین همه این موضوعات زیاد و متکثری که وجود دارد بتوانیم آن موضوعات اساسی و مبنایی را شناسایی کنیم که مثلاً موضوع هویت؛ یکی بود که شما میتوانیم همه این خرده موضوعات را در ذیل یک مفهوم و موضوع بزرگتری مثل هویت ببینید یا امید اجتماعی. این دو موضوع را ما به عنوان کلانبرنامههای شورای فرهنگ عمومی قرار دادیم و به سمت این رفتیم که یک برنامهریزی جامعی طی بازه زمانی قابل توجهی داشته باشیم که مثلاً شورا بتواند در یک بازه درازمدتی موضوع هویت و همه جوانب آن را به واسطه ظرفیتها و زیرساختهای فرهنگی پوشش دهد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در باره اثرگذاری اقدامات این شورا گفت : ما قائل به این هستیم که شورای فرهنگ عمومی بر خلاف بقیه ساختارهایی که شاید خیلی اقدامات زودبازده انجام میدهند، نیاز به عمیق شدن در موضوع دارد.
خادمی تصریح کرد : در یک بازه زمانی کوتاه مدت ما به دنبال گفتمانسازی از این موضوع در فضای کشور، در لایه نخبگانی، در لایه کنشگران اجتماعی و فرهنگی هستیم. منتها قطع به یقین در یک بازه زمانی درازمدتی لازم است که ما بتوانیم راجع به تک تک شاخصها و مؤلفههای هویت ایرانی- اسلامی بررسی کنیم و یک روایت متفاوت و اقدام متفاوتی را در کشور طراحی کنیم.