پخش زنده
امروز: -
شهردار شیراز گفت: انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیستمحیطی آسیا توسط مجمع شهرداران آسیایی در سال ۲۰۲۴ کارت طلایی برای این کلانشهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،محمدحسن اسدی افزود:این کلانشهر به عنوان پنجمین شهر پرجمعیت کشور بیشتر روزهای هوای پاک را سپری کرده، به طوری که مجمع شهرداران آسیا را متقاعد کرد که شیراز را به پایتختی انتخاب کنند تا گردشگران سفر به شیراز را در میان جاذبههای آن به مثابه فرصتی برای تنفس در میان عطر بهار نارنج قلمداد کنند.
شهردار کلانشهر شیراز توضیح داد: عنوان پایتختی زیستمحیطی کلانشهر شیراز در سال ۲۰۲۴ توسط مجمع شهرداران آسیایی در هشتمین روز از آغاز سال جاری میلادی با اعطای گواهی پایتختی محیط زیست آسیا، به کلانشهر شیراز اختصاص یافت.
اسدی با بیان اینکه مجمع شهرداران آسیایی بهعنوان یک مجمع بینالمللی در انتخاب پایتختی شیراز ملاکهای متعددی را مدنظر قرارداده است، تاکید کرد: اقدامات شهرداری شیراز در حوزه اقلیمی، حوادث طبیعی، مدیریت منابع آبی و حفظ سرانه فضای سبز از جمله ملاکهای این کلانشهر در قاره آسیا لحاظ شده است.
تصریح میکند: انجام مطالعات زیستمحیطی با لحاظ اولویتها و مسائل موجود، استقرار مدیریت انرژی در شهرداری با هدف مدیریت مصرف انرژی، اجرای پروژههای زیستمحیطی نظیر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و خریداری و نصب دستگاههای سنجش برخط آلودگی هوا با هدف پایش وضعیت شهر شیراز و همچنین پیگیری و انجام امورات مرتبط با قانون هوای پاک با اقدامات هماهنگ کشوری از جمله مهمترین اقدامات شهرداری است.
این مقام ارشد شهری شیراز یادآوری کرد: کاهش استفاده از انرژیهای فسیلی و بهرهبردن از انرژیهای پاک به اصلاح الگوی مصرف در این شهر کمک کرده است. همچنین بهبود وضعیت زیستمحیطی باعث رونق بیشتر گردشگری سلامت در شهر شیراز شده است.
اسدی گفت: این عنوان برای شهر شیراز، مجموعه شهرداری را مکلف میکند تا اقدامات بیشتری برای پایداری زیست محیطی شهر انجام دهد تا جایی که برای دیگر شهرهای عضو مجمع به یک شهر الگو تبدیل شود.
عضو هیئتمدیره انجمن کلانشهرهای جهان (متروپلیس) گفت: حفظ باغهای موجود در این شهر خط قرمز ماست، پس حساسیتهای ویژهای در این زمینه وجود دارد و دستگاه قضایی، شهرداری و برخی نهادهای ذیربط در این ستاد دخیل هستند تا با سختگیری و دقت از کاهش عرصه این باغات جلوگیری کنیم.
همچنین شهرداری در طرح بام سبز، ارتفاعات شیراز را با فضای سبز برای حفظ هوای سالم با پوشش گیاهی در راستای هوای پاک اجرایی کرده است که این در نوع خود یک اقدام شاخص و کمنظیر است.
اسدی به مجهز بودن شهرداری شیراز به سایت دفن بهداشتی برمشور و مدیریت پسماند در این سایت اشاره کرد و گفت: سایت دفن پسماند «برمشور» با نظارت مستمر ا سازمان محیط زیست به لولههای دفن جداگانه هم برای پسماندهای عفونی و هم پسماندهای عادی تجهیز شده است.
تشویق شهروندان برای تفکیک زبالههای قابل بازیافت از مبدا بخشی دیگر از اقدامات شهرداری با مشارکت شهروندان بوده است که شهردار کلانشهر شیراز به آن اشاره کرد و گفت: تولید بیوکمپوست یا ورمی کمپوست از پسماندهای قابل بازیافت و تلاش برای تکمیل این سایت برای رسیدن به انرژی برق از دیگر اقدامات زیستمحیطی شهرداری شیراز است.
وی با بیان شروع مراحل اجرایی تصفیهخانه محلی شیراز گفت: عملیات اجرایی نخستین تصفیهخانه فاضلاب بزرگ محلی در شیراز که سالها به تعویق افتاده بود با اهتمام شورای ششم و شهرداری شیراز آغاز شده و به عنوان یک طرح راهبردی شهری، تاکنون پیشرفت خوبی داشته و با توجه به الزام حفاظت از محیط زیست شهری، تأمین آب مورد نیاز آبیاری و جبران کمبود منابع آبی را در پی خواهد داشت.
اسدی ادامه داد: این تصفیهخانه همچنین با بهرهمند ساختن شهر از منابع پایدار و قابل استحصال آبی، عنصری تعیین کننده در حفظ فضای سبز و باغات شیراز خواهد بود.