پخش زنده
امروز: -
کمی بادنوک ۴۴ ساله، نخستین زن سیاه پوستی است که اعضای حزب محافظه کار با رای خود سکان این حزب بزرگ در انگلیس را به او میسپارند، موضوعی که سبب شگفتی محافل سیاسی و رسانهای در انگلیس شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پس از چند ماه رقابتهای درون حزبی، با رای اعضای حزب محافظه کار انگلیس، کمی بادنوک در رقابت با رابرت جنریک با ۵۳ هزار و ۸۰۶ رای در برابر ۴۱ هزار و ۳۸۸ رای و با بیش از ۱۲ هزار رای بیشتر، پیروز این رقابت شد و توانست با ۷۲.۸ درصد آرای اعضای حزب، جانشین ریشی سوناک رهبری کنونی این حزب و نخست وزیر پیشین انگلیس شود.
کمی بادنوک ۴۴ ساله، نخستین زن سیاه پوستی است که اعضای حزب محافظه کار با رای خود سکان این حزب بزرگ در انگلیس را به او میسپارند، موضوعی که سبب شگفتی اغلب محافل سیاسی و رسانهای در انگلیس شده است. او اکنون نخستین زن سیاه پوست در این کشور است که رهبری یک حزب بزرگ در انگلیس را برعهده میگیرد.
کمی بادنوک، پس از دیوید کامرون، ترزا می، بوریس جانسون، لیز تراس و ریشی سوناک، ششمین رهبری است که حزب محافظه کار در کمتر از ۹ سال گذشته به خود دیده است که برخی عمر بسیار کوتاهی داشتند، لیز تراس فقط ۴۴ روزه رهبر این حزب بود که حد نصاب کمترین زمان رهبری این حزب را در دست داشت.
اکنون بادنوک علاوه بر چالش متحد کردن یک حزب از هم گسیخته، باید با تعیین اعضای کابینه دولت سایه از میان ۱۲۱ نماینده مجلس از این حزب، مسئولیت ریاست دولت سایه را نیر برعهده گیرد.
حزب محافظه کار یکی از دو حزب عمده انگلیس است که در دهههای اخیر قدرت میان این حزب و حزب کارگر دست به دست شده است.
حزب محافظه کار به رهبری ریشی سوناک هندی تبار، در انتخابات سراسری تیرماه امسال با از دست دادن ۲۵۱ کرسی مجلس عوام و تحمل سنگینترین شکست دویست سال اخیر این حزب ناچار شد پس از ۱۴ سال قدرت را به حزب رقیب یعنی حزب کارگر واگذارد.
برخی چهرههای سرشناس این حزب از جمله لیز تراس مستعجلترین نخست وزیر انگلیس حتی نتوانستند در حوزه انتخابیه خود رای آورند و در راه یابی به مجلس ناکام ماندند. شمار دیگری از اعضای برجسته این حزب همچون ترزا میو بوریس جانسون نخست وزیران اسبق انگلیس از بیم شکست حتی نامزد انتخابات نشدند.
حزب شکست خورده محافظه کار بنا به گفته ناظران از حامیان اصلی اسراییل بوده است و حامیان حقوق فلسطینیان در تظاهرات حمایت از حقوق فلسطینیان و ضد جنایات رژیم اسراییل در شهرهای انگلیس به ویژه در پایتخت، ضمن انتقاد شدید از سیاستهای این حزب در کمک و حمایتهای سیاسی، مالی، نظامی و اطلاعاتی به رژیم صیهونیستی، تاکید کردند پای صندوقهای رای از این حزب انتقام خواهند گرفت.
پس از شکست تاریخی حزب محافظه کار در انتخابات، اعضای این حزب تصمیم گرفتند ریشی سوناک را از سکانداری حزب کنار بگذارند. بر این اساس پس از برگزاری چند مرحله انتخابات درون حزبی میان نامزدهای رهبری این حزب، در نهایت کمی بادنوک و رابرت جنریک که هر دو در کابینه پیشین به ترتیب وزیر بازرگانی و معاون وزیر کشور بودند به اعضای حزب معرفی شدند تا در مرحله آخر، اعضای حزب محافظه کار میان این دو یک نفر را به رهبری حزب و برای جانشینی سوناک تعیین کنند.
بادنوک پس از پیروزی رهبری حزب محافظه کار را بزرگترین افتخار خود دانست و از تلاشهای ریشی سوناک در مدت رهبری حزب قدردانی کرد، از رقیبش رابرت جنریک تلویحا دعوت به همکاری و از همسرخودش برای کمک به او تمجید کرد.
بر اساس نظام حزبی انگلیس هر حزبی که بتواند در انتخابات سراسری، بیشترین کرسیهای مجلس عوام را از آن خود کند، دولت این کشور را به دست میگیرد و حزبی که پس از حزب اول بتواند کرسیهای بیشتری را تصاحب کند به عنوان حزب دوم و دولت سایه فعالیت خواهد کرد.
اکنون حزب کارگر اکثریت کرسیهای مجلس عوام انگلیس و به تبع آن دولت را در اختیار دارد و حزب محافظه کار نیز با توجه به سهمش از کرسیهای مجلس ۱۲۱ کرسی، دولت سایه محسوب میشود.
سکاندار جدید حزب محافظه کار انگلیس که در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷) از حرفه بانکداری و فناوری اطلاعات به مجلس راه یافت در نخستین سخنان پس از پیروزی از جدا شدن شمار زیادی از اعضای حزب ابراز تاسف کرده و گفته حزب باید بپذیرد که «اشتباهاتی کرده است»
باب بلکمن، عضور ارشد حزب محافظه کار انگلیس فاش کرد که در دو سال اخیر حدود چهل هزار نفر این حزب را ترک کردند و اکنون شمار اعضای حزب به حدود ۱۳۲ هزار نفر کاهش یافته است.
برخی تحلیلگران میگویند، بادنوک نیز مانند رهبران سالهای اخیر این حزب، دوام زیادی نخواهد آورد، زیرا با سکانداری او این حزب نمیتواند در انتخابات آینده پیروز میدان شود.