پخش زنده
امروز: -
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به احتمال افزایش بروز بیماریهای واگیر تنفسی در فصل پاییز گفت: افراد در صورت ابتلا به این نوع بیماریها از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک به صورت جدی خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا بیان کرد: با آغاز فصل پاییز انتظار افزایش بروز بیماریهای واگیر تنفسی وجود دارد بنابراین رعایت اصل خودمراقبتی و دستورالعملهای بهداشتی ضروری است.
وی افزود: عوامل ویروسی به صورت عمده ویروسهای عامل سرماخوردگی و در رده بعد آنفلوآنزا و کووید ۱۹ قرار دارد که این دو از نظر علائم نیز به راحتی قابل تفکیک نیستند و درمانهای مشابهی برای آنها تجویز میشود.
بختیاری نیا ادامه داد: کودکان، بزرگسالان و به ویژه افراد مسن بالای ۶۵ سال، با نقص سیستم ایمنی و زنان باردار از جمله گروههایی هستند که باید خودمراقبتی بیشتری داشته باشند و توصیههای بهداشتی را رعایت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به افراد بیمار توصیه کرد: در صورت بروز هر نوع علامت مشکوک، به پزشک مراجعه کرده و از خوددرمانی به ویژه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک پرهیز کنند، چون باعث مقاومت باکتری شده و در دفعات بعد بیمار به درمان جواب نمیدهد.
وی گفت: فرد بیمار باید آداب عطسه و سرفه را رعایت کنند و در مجامع عمومی از ماسک استفاده کند.
بختیاری نیا با تاکید بر اینکه اساس درمان بیماریهای ویروسی استراحت است اظهار کرد: در صورت ابتلای به بیماری فرد دانش آموز و یا کارمند، استراحت برای چند روز توصیه میشود تا روند بهبودی سریعتر شده و به دیگران سرایت پیدا نکند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: اگر با یک فرد سالم به ویژه سالمند زندگی میکنید حتما در خانه ماسک بزنید و میتوان از روش ایزوله معکوس یعنی جدا کردن وی در یک اتاق برای جلوگیری از ابتلا استفاده کرد.
وی در خصوص راههای پیشگیری افراد سالم از ابتلا به بیماریهای واگیر تنفسی توضیح داد: این افراد باید خود مراقبتی کنند، درمکانهای پر ازدحام ماسک بزنند و از افراد مشکوک به بیماری فاصله فیزیکی بگیرند.
بختیاری نیا گفت: از دست دادن و روبوسی کردن امتناع کرده و شست و شوی مرتب دستها فراموش نشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص تزریق واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: این واکسن حتما باید با نسخه پزشک تزریق شود، چون عمده واکسن در داروخانهها توزیع شده به جز تعداد محدودی که در مراکز بهداشتی برای زنان باردار در نظر گرفته شد.