پخش زنده
امروز: -
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) طی فراخوانی اعلام کرد: تسهیلاتی از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از جمله خط مشیهای راهبردی کشور در عرضه پایدار انرژی مورد نیاز، پاسخگویی به تقاضای روزافزون انرژی برق و رفع چالشهای محیط زیستی و تغییرات اقلیمی است که امنیت انرژی، حفاظت محیط زیست و رشد پایدار اقتصادی را به ارمغان میآورد. در راستای تأکید مقام معظم رهبری و مطابق سیاستهای کلی نظام در زمینه انرژی با هدف تنوع بخشی به منابع انرژی، حفاظت از محیط زیست و بهینه سازی مصرف، کاهش شدت انرژی و همچنین به منظور تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از مشارکت حداکثری بخش غیر دولتی استفاده میکند.
به همین منظور تسهیلاتی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به وزارت نیرو اختصاص داده شده است؛ بنابراین از همه متقاضیان استفاده از تسهیلات مزبور که دارای مدلهای قراردادی ماده ۱۲ خورشیدی، تابلوی برق سبز بورس و ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی تا ظرفیت ۱۰ مگاوات هستند، دعوت میشود از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹ تا زمان تکمیل ظرفیت منابع مالی، در سامانه جامع کسب و کار، اشتغال و تسهیلات (کات) وزارت امور اقتصادی و دارایی به آدرس https://kat.mefa.ir/ مراجعه و با تکمیل فرمهای مربوطه و ارائه مستندات موردنیاز، درخواست خود را ثبت کنند.
سازمان ساتبا از طریق صندوق پژوهش و فناوری نیرو (به عنوان کارگزار) اقدام به بررسی درخواستهای واصله خواهد کرد. متقاضیان در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، لطفا با صندوق پژوهش و فناوری نیرو به آدرس /.energyfund.ir/ مراجعه کنند.
اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تامین مالی طرحهای احداث نیروگاه تجدیدپذیر
امیردودابینژاد، معاون سرمایهگذاری و تنظیم مقررات ساتبا از اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تامین مالی طرحهای احداث نیروگاه تجدیدپذیر در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: همچنین ۷۰۰ میلیارد تومان از محل منابع اعتباری قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، برای تامین مالی سرمایهگذاری در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص یافت و از منابع اهرمی بانکها و صندوقهای اعتباری نیز تا سقف سه هزار میلیارد تومان برای این منظور استفاده خواهد شد.
دودابینژاد از عموم علاقهمندان به سرمایه گذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر دعوت کرد تا در فراخوان برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر روی پشتبام یا حیاط منازلشان و یا در مقیاس بزرگتر در قالب انواع نیروگاههای مگاواتی تجدیدپذیر مشارکت کنند و تصریح کرد: ثبت نام متقاضیان سرمایهگذاری آغاز شده و علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت وزارت اقتصاد نسبت به تکمیل فرمهای مربوطه اقدام کنند.
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا ادامه داد: سرمایهگذاری صورت گرفته میتواند گسترهای از واحد مسکونی تا یک مزرعه خورشیدی یا هر نوع نیروگاه دیگر تجدیدپذیر را شامل شود. ضمن اینکه با توجه به وجود محدودیت منابع اعتباری، سرمایه گذارانی که آمادهتر هستند و از پیش مجوزهای لازم را دریافت کرده و پیش نیازهای اخذ تسهیلات و اجرای پروژه را آماده کردهاند در تخصیص منابع در اولویت قرار میگیرند.
۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان سرمایهگذاری برای احداث هر کیلووات نیروگاه خورشیدی
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا با اشاره به اینکه برای احداث هر کیلووات نیروگاه خورشیدی به حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان سرمایهگذاری نیاز است، پیشبینی کرد با اعتبارات تخصیص یافته از این محل، ساخت حداقل ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به مرحله اجرا برسد.
وی با بیان اینکه افزایش سهم تجدیدپذیرها در سرمایه گذاریهای بخش تولید برق از اقدامات لازم برای کاهش ناترازی برق است، عنوان کرد: در افق برنامه هفتم توسعه، مقرر شده است حداقل ۱۱ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر احداث شود که تحقق آن نیازمند تامین منابع مالی است.