پخش زنده
امروز: -
ترویج فرهنگ اشتباه غذارسانی به سگها و گربهها از سمت افرادی که خود را دوستدار حیوانات میدانند، عاملی است که به گسترش شیوع هاری و افزایش زاد و ولد در سگها و گربهها دامن میزند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مهمترین علل شیوع هاری در بین حیوانات و به دنبال آن در انسان ها، از بین رفتن سد دفاعی طبیعی است که به وسیله سگهای پرسه زن در محدوده محیطهای انسانی ایجاد میشود و هنگامی که با دخالت عامل انسانی سگهای پرسه زن و خیابانی به تعداد گسترده مورد کشتار و حذف قرار میگیرند، در واقع یک سد مهم دفاعی طبیعی در برابر ورود حیوانات وحشی به محدوده زندگی انسانها از بین برده میشود.
وی افزود: در نتیجه دیگر مانعی برای ورود روباه، شغال، گرگ و حتی پلنگ به شهرها و روستاها باقی نمیماند و با حمله وحوش به حیوانات اهلی مانند گاو، گربه و سگهای نگهبان، ویروس هاری از جانوران وحشی به حیوانات اهلی منتقل میشود و آنها نیز هار میشوند و با گزش انسانها توسط گربه و سگ هار، ویروس هاری از حیوان مبتلا به هاری به انسان منتقل میشود.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: شهرداریها ودهیاریها تجربه موفق سایر کشورها را سرلوحه کار قرار دهند و با درمانهای ضد انگلی، عقیمسازی و واکسیناسیون هاری روی سگها، آنها را نشانهگذاری کنند تا قابل ردیابی و شناسایی باشند. در این صورت دیگر مردم از تماس با این سگها نگرانی نخواهند داشت، زیرا نه انگلی را انتقال میدهند و نه هار هستند.
وی گفت: ترویج فرهنگ بسیار اشتباه غذارسانی به سگها و گربهها از سمت افرادی که خود را دوستدار حیوانات میدانند، عاملی است که به گسترش شیوع هاری و افزایش زاد و ولد در سگها و گربهها دامن میزند و از طرف دیگر رهاسازی غذا برای حیوانات در داخل خیابانها و پارکها، وحوش را نیز ترغیب میکند تا برای یافتن غذا به محدودههای انسانی وارد شوند.
وی افزود: در حالی که غذارسانی به حیوانات قاعده و قانون دارد و این امر باید از سمت مسئولان انجام شود نه این که هر فردی در هر کوچه و خیابانی مشغول دادن غذا به سگها و گربهها باشد.