پایان همایش بین المللی مدیریت بحران در مشهد
همایش بین المللی «مدیریت بحران و ریسک ازدحام جمعیت» با برگزاری ۱۵سخنرانی علمی و ۴ کارگاه آموزشی در دانشگاه خیام مشهد، پایان یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی این همایش گفت: این همایش با هدف ترویج و توسعه فرهنگ پدافند غیرعامل، ارتقای آموزشهای عمومی و تخصصی و آمادگی و افزایش آگاهی درباره دستاوردهای جدید و تهدیدات نوظهور برگزار شد.
بینا افزود: در این همایش که بیش از ۲۵۰ نفر میهمان از کشورهای ایران، پاکستان، عراق، ایتالیا و کانادا، درباره آخرین دستاوردهای این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداختند، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل حرم مطهر رضوی و شهرداری مشهد، دانشگاه خیام را همراهی کردند.
وی محورهای این همایش را «ایمنی مراسم و تجمعات، ریسکهای جمعیت انبوه، برنامه ریزی حمل و نقل در مراسم پرجمعیت، مدیریت شهری در مراسم، سیاستها و قوانین ایمنی در مراسم و تجمعات، شبیه سازی جمعیت دینامیک، تخلیه اضطراری و مدلسازی، روانشناسی رفتار جمعیت، تحلیل ظرفیت محل مراسم، طراحی معماری فضاهای شلوغ و متراکم و کاربرد واقعیت مجازی و هوش مصنوعی در شبیه سازی و پایش جمعیت» برشمرد.
بینا گفت: در این همایش مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان، نیروهای انتظامی و ارتش، شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی، خبرگان و پژوهشگران در محل کارخانه نوآوری شهرداری مشهد گرد هم آمدند.
او به همه دستگاههای اجرایی، قانون گذاران و نهادهای متولی برگزاری و مدیریت مراسم و تجمعات انبوه توصیه کرد، در برگزاری مراسم ها، به مدیریت ریسکهای جمعیت انبوه با هدف تامین ایمنی شرکت کنندگان، توجه ویژهای داشته باشند و ترکیبی از رویکردهای ارزیابی و تحلیل ریسک، شبیه سازی جمعیت در سناریوهای محتمل و فناوریهای نوین را به کار بگیرند.
دبیر همایش بین المللی «مدیریت بحران و ریسک ازدحام جمعیت» بخشی از نتایج محوری حاصل از این همایش را «لزوم توسعه آموزشهای عمومی و تخصصی»، «تهیه دستورالعمل و تعریف فرایند اخذ مجوز قانونی برای برگزاری مراسم با جمعیت انبوه» و «لزوم تهیه شیوه نامه بومی برای مدیریت ریسک ازدحام جمعیت، سطح بندی تجمعات و تعریف فرآیند تخلیه اضطراری» ذکر کرد.
بینا ادامه داد: ایجاد کارگروه مشترک بین دستگاهی در مراسم و ایام زیارتی، تامین ایمنی و تسهیل زیارت، لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی برای ثبت آمار مراسم با جمعیت انبوه، لزوم به کارگیری فناوریهای پیشرفته برای برنامه ریزی مراسم و پیش بینی رفتار جمعیت، لزوم تدوین برنامههای حمایتی برای افراد آسیب پذیر در تجمعات، لزوم توسعه حمل و نقل عمومی و ارتقای همکاریهای ملی و بین المللی علمی در زمینه مدیریت ریسک ازدحام جمعیت، بخش دیگری از نتایج محوری همایش بود.