پخش زنده
امروز: -
شرایط اقلیمی به ویژه خشکسالیهای ۲ دهه اخیر، سبب شده تا سطح بادامستانهای کوهسرخ از ۲۱ هزار هکتار به حدود ۱۳ هزار هکتار کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، داروغه معاون فرماندار کوهسرخ گفت: اجرای فوری طرح نجاتبخشی و احیای بادامستانها در این شهرستان تازهتاسیس و کمبرخوردار، ضروری و در گرو تخصیص اعتبارات میلیاردی است که لازم است این اعتبارات از سوی تهران تامین شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: عمده تولید بادام در استان مربوط به کوهسرخ و نواحی اطراف کاشمر است و البته مقادیر کمتری نیز در تربت حیدریه و سبزوار تولید می شود
محمد میری دیسفانی گفت: اما مهمترین عرصه تولید بادام آن هم به صورت دیم، مربوط به کوهسرخ است و تا پیش از خشکسالی ها و سرمازدگی های اخیر، حدود هشت هزار نفر در تولید این محصول در کوهسرخ مشارکت داشتند.
وی ادامه داد: پیش از این اقداماتی برای رفع مشکلات بادامستان های کوهسرخ انجام شده و با پیگیری ها در سطح ملی، بودجه ای نیز در سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به این امر تخصیص یافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اقدامات یاد شده در خصوص آموزش، اصلاح و نوسازی برخی باغ ها و مبارزه با آفات و بیماری بوده است.
میری دیسفانی، بر لزوم اجرای طرح های تکمیلی برای احیای بادامستان های کوهسرخ تاکید کرد و افزود: با بررسی های صورت گرفته حدود ۱۰ هزار هکتار از باغ های بادام این شهرستان، شرایط لازم برای اجرای طرح احیا را دارند.
وی گفت: طرح احیا شامل نوسازی و تغذیه بادامستان ها، جایگزین کردن نهال های تازه با نهال های آسیب دیده و ایجاد تشتک های جمع آوری آب باران در پای نهال ها می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اجرای طرح های آبخیزداری به منظور استفاده بهینه از بارندگی های سالانه و ذخیره سازی آب در زمینهای بالادست بادامستانها نیز برای احیای این مجموعه پیشنهاد می شود.